Επανέφερε τις χρηματικές ποινές του Γιαννακόπουλου η Ευρωλίγκα

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε πως ενεργοποιεί και πάλι τις χρηματικές ποινές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (440.000 ευρώ) μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε πως ενεργοποιεί και πάλι τις χρηματικές ποινές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (440.000 ευρώ) μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 

Η Ευρωλίγκα, κρατά σε αναστολή την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα του διοικητικού ηγέτη των πρασίνων, ενώ στα μέχρι πρότινος “παγωμένα”  πρόστιμα ύψους 410.000 ευρώ, προστίθενται επιπλέον 30.000 για δηλώσεις του. 

Η διοργανώτρια αρχή, τιμώρησε ξεχωριστά την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με επιπλέον πρόστιμο 6.000 ευρώ, για χρήση λέιζερ αλλά και για τη συμπεριφορά ατόμων στις θέσεις που βρίσκονται μέσα στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια του ματς του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Regular Season στις 9 Νοεμβρίου.

Οι παραβιάσεις αφορούσαν δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για προσβλητικές και επιθετικές πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς μέλος της διαιτητικής τριάδας αλλά και σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς με τις αναφερόμενες δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι “ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελήθηκε από αναστολή κυρώσεων και δεσμεύθηκε να συμπεριφερθεί σωστά, δέσμευση που παραβίασε, κάτι που καθιστά τη συμπεριφορά του καταδικαστέα και με έλλειψη σεβασμού.

Συνεπώς, η Euroleague αποφάσισε να επαναφέρει τα παρακάτω πρόστιμα από την περσινή σεζόν, τα οποία και “πάγωσαν” τον περασμένο Οκτώβριο:

-160.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσες, που έγιναν από τον κύριο Γιαννακόπουλο στις 9 και στις 16 του περασμένου Απριλίου.

-250.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στις 20 του περασμένου Απριλίου.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της Euroleague παραμένει σε αναστολή, αν και θα επανέλθει σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και € 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσει δίπλα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.στ και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα), στο ίδιο παιχνίδι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και επηρεάζουν την εικόνα του διαγωνισμού και των ομάδων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.