Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακού στη γραμμή κρούσης.

Στο αθλητισμό χρειάζεται και ρέντα για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάτι που λείπει από τον Ολυμπιακό από την αρχή της περιόδου. Την ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, αλλά με μικρό ποσοστό αξιοποίησής τους.

Βεβαίως, αρχικώς στόχος κάθε προπονητή είναι η παραγωγή φάσεων. Και τούτο προκύπτει μέσα από οργανωμένο πλάνο παιχνιδιού, αλλά κυρίως με πολλή δουλειά στις προπονήσεις. Από το καλοκαίρι, ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο σύνολο το οποίο θα προσφέρει θελκτικό θέαμα και θα παράγει ποδόσφαιρο.

Είναι αλήθεια, πως σε σχέση με τον περσινό Ολυμπιακό, το νέο σύνολο των «ερυθρόλευκων» είναι σαφώς καλύτερο και αρέσει. Αλλά στην τελική προσπάθεια κάτι λείπει. Πρόβλημα συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης ή κακοδαιμονίας; Όλα αυτά θα μπορούσαν να μπουν στο κάδρο, αναλύοντας τη φετινή πορεία των «Πειραιωτών».

Την ίδια ώρα, το γεγονός πως τραυματίζονται οι παίκτες οι οποίοι προορίζονται για την κορυφή της επίθεσης, μόνο σε κακή τύχη μπορεί να αποδοθεί. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Το κακό άρχισε με τον τραυματισμό του Γκερέρο, στο ματς με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο. Συνεχίστηκε με τον Χασάν που κτύπησε στο γόνατο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των απουσιών των φορ είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο υπολόγιζε ο Πορτογάλος τεχνικός για την επίθεση, όταν απουσίαζαν ο Ισπανός και ο Αιγύπτιος φορ. Ο λόγος για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, καθώς υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και μένει εκτός δράσης για τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, μόνη καθαρή λύση του Μαρτίνς για την επίθεση είναι Μάνος. Ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχή στα ευρωπαϊκά ματς, αφού δεν έχει δηλωθεί στην λίστα της UEFA για τους αγώνες του Europa League. Βεβαίως, υπάρχει ξανά και ο Γκερέρο. Εδώ και λίγα 24ωρα προπονείται κανονικά, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο. 

Είναι, όμως, υψηλός ο βαθμός ετοιμότητάς του για να μπει τώρα στα βαθιά; Αν κρίνουμε από όσα μας είπε την Παρασκευή ο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν από τα ματς του πρωταθλήματος, ο Ισπανός φορ θέλει το χρόνο του. Αν και ο ίδιος ο Γκερέρο δηλώνει πανέτοιμος για να βοηθήσει άμεσα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσέχει πολύ το σώμα του και για το λόγο αυτό γύρισε το συντομότερο δυνατό στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του.

Η άλλη λύση εκτάκτου ανάγκης είναι ο Κώστας Φορτούνης. Το έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά θα φανεί στην πράξη αν θα του δώσει και τρίτο ρόλο στη σεζόν, αφού έως τώρα έχει παίξει είτε ως επιτελικός μέσος, είτε ως εξτρέμ. 

Εν κατακλείδι, στο υψηλότερο επίπεδο του αθλητισμού υπάρχουν πάντα δύσκολες περίοδοι. Και τότε καλείται ο προπονητής να βρει την κατάλληλη λύση, αφού τόσο στην πολιτική (όπως είχε πει ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης , «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»), έτσι και στον αθλητισμό, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.