Απαγορεύονται τα λάθη

O Kωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποψινή αποστολή του ΠΑΟΚ και την προσπάθεια πρόκρισης στα νοκ - άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι κάπως … περίεργη. Ξεκίνησε με αξιώσεις διεκδικώντας μια θέση τους ομίλους του Champions League. Τα έδωσε όλα, ψυχή τε σώματι, εξουδετέρωσε τη Βασιλεία, τη Σπαρτάκ Μόσχας αλλά το εμπόδιο της Μπενφίκα αποδείχτηκε αξεπέραστο, παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα. Ακολούθως ξεκίνησε το πρωτάθλημα, με μείον δυο βαθμούς. Έχοντας ξεμείνει από ενέργεια κι αυτοπεποίθηση λόγω της αναποτελεσματικής υπερπροσπάθειας που κατέβαλε, παραμέρισε τα πάντα και διοχέτευσε όλη του την αποτελεσματικότητα στο πρωτάθλημα, με γνωστά τα – μέχρι τώρα – αποτελέσματα. Ένα από αυτά ήταν κι η πορεία στους ομίλους του Europa League. 

Με την πρώτη αναμέτρηση να είναι στην Τούμπα κόντρα στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Τσέλσι, σ’ ένα ματς που χρονικά ήταν ανάμεσα σε κρίσιμα ντέρμπι του πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος» συνειδητά δεν πήγε σ’ αυτό με όλες του τις δυνάμεις, δεν εξάντλησε τις δυνατότητές του για να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε, ασχέτως αν θα έπαιρνε κάτι θετικό ή όχι. Η εύκολη, εκτός έδρας νίκη επί της ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ, δημιούργησε την ψευδαίσθηση μια εύκολης συνέχειας στη διοργάνωση. Την ψευδαίσθηση αυτή διέλυσε με τον πλέον επώδυνο τρόπο η Βίντι, νικώντας αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στον αμέσως επόμενο αγώνα (σ.σ. καθώς ήταν πάνω στο γύρισμα των ομίλων, ήτοι 3ηκαι 4ηαγωνιστική) στην Ουγγαρία. 

Αναγκαστικά ο «Δικέφαλος» πήγε στο Λονδίνο για ένα – ακόμη – μικρό θαύμα στην έδρα της πανίσχυρης ομάδας του Μαουρίσιο Σάρι. Εκεί όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, με την αποβολή του Χατσερίντι από το έβδομο – μόλις – λεπτό. Κι αν η τύχη εκεί του γύρισε την πλάτη, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο πως συνέβη και στα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου, όπου οι νίκες της ΜΠΑΤΕ επί της Βίντι, τον κράτησαν «ζωντανό» στην υπόθεση «πρόκριση» έστω κι υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα στο διάστημα αυτό αποδείχτηκε πως η ομάδα δε διαθέτει δυο ισάξιες ενδεκάδες, αλλά έχει θέματα που χρήζουν επίλυσης – σχεδόν – σε όλες τις γραμμές της, από τη στιγμή κατά την οποία πήρε ελάχιστα από την καλοκαιρινή της ενίσχυση. Αυτό που τον έφερε εδώ που είναι είναι η … επιβαρυμένη «παλιά» φρουρά, η νοοτροπία που απορρέει από τα μέλη της κι η εν γένει διαχείρισή της.

Απόψε στις 19.55 ο ΠΑΟΚ παίζει το τελευταίο του «χαρτί» κόντρα στους πρωταθλητές Λευκορωσίας. Απαλλαγμένοι από το άγχος, ξεκούραστοι καθώς ολοκλήρωσαν εδώ και λίγες ημέρες τις υποχρεώσεις τους αποζητούν αντιμετωπίζουν την επικείμενη αναμέτρηση με φιολοδξία, θέλοντας – όπως είναι απόλυτα θεμιτό και λογικό – να εξαντλήσουν τα δικά τους περιθώρια πρόκρισης, κάνοντας ακόμη πιο γλυκό τον επίλογο της σεζόν τους. Για τον «Δικέφαλο» είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται σε ανάλογη θέση, δηλαδή να περιμένει την τελευταία αγωνιστική και με συνδυασμό αποτελεσμάτων να διεκδικεί την πρόκριση. Τις προηγούμενες δυο από αυτές τα κατάφερε, τη μια όχι. Θέλει τη νίκη και περιμένει ανάλογο «δώρο» από την Τσέλσι στην Ουγγαρία, ενώ χρειάζεται να βάλει τέλος στο κάκιστο αρνητικό σερί διαδοχικών ηττών στην έδρα του στην Ευρώπη που ξεκίνησε από το ματς με την Μπενφίκα, ενώ στα υπόλοιπα δυο που ακολούθησαν με Τσέλσι και Βίντι δε σκόραρε καν. 

Φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει. Όχι επειδή έχει νικήσει τη συγκεκριμένη ομάδα στην έδρα της σημειώνοντας – μάλιστα – τέσσερα γκολ αλλά επειδή έχει την ποιότητα και τις ικανότητες. Αρκεί να θυμηθεί τον καλό του εαυτό, να εμφανιστεί συγκεντρωμένος, πεισμωμένος κι αποτελεσματικός με απόλυτο απαγορευτικό σε κάθε είδους λάθος και ολιγωρία, σ’ έναν κανόνα απαράβατο στην προκειμένη περίπτωση για όλους όσοι βρίσκονται εντός του αγωνιστικού τμήματος. Από τις επιλογές μέχρι την απόδοση αυτών, από τις διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί ν’ αποβεί καθοριστική από όποιον κι αν προέρχεται. 

Η πρόκριση είναι σημαντικό ζητούμενο για πλείστους όσους λόγους, βαθμούς, κύρος, οικονομικά κι εφόσον επιτευχθεί μπορεί ν’ ανοίξει και διαφορετική κουβέντα στο κομμάτι της ενίσχυσης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα όμως θα διασφαλίσει και την απόλυτη ηρεμία στην ομάδα προκειμένου να πάει απρόσκοπτα  στους τελευταίους δυο αγώνες πρωταθλήματος για τον πρώτο γύρο στη Λιβαδειά και στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως επίσης και στον εναπομείναντα αγώνα Κυπέλλου για τη φάση των ομίλων. Ο συνδυασμός όλων των διόλου ευκαταφρόνητων παραμέτρων καταδεικνύει και τη σημασία της αποψινής αναμέτρησης. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.