7 χρόνια από την «πρώτη» του Σιμεόνε (stats)

Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 ο Αργεντινός έκανε την πρώτη προπόνησή του ως τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, εκκινώντας μια «χρυσή» εποχή για τους «Ροχιμπλάνκος».

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2011 όταν ο Ντιέγο Πάμπλο Σιμεόνε καθοδηγούσε για πρώτη φορά τους παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε διαδεχθεί τον Γρεγόριο Μανθάνο. Η επιλογή της διοίκησης της «Ατλέτι» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα και κυρίως οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί επί των ημερών του Αργεντινού.

Δύο Europa League, δύο ευρωπαϊκά Super Cup, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα ισπανικό Super Cup, το όλον 7 τρόπαια, ενώ δεν είναι δυνατόν να λησμονηθεί κι η παρουσία σε δύο τελικούς Champions League, αμφότεροι χαμένοι από τη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Η γιγάντωση της Ατλέτικο Μαδρίτης σε αυτή την επταετία είναι εντυπωσιακή, ενώ ήδη ο Σιμεόνε είναι ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου.

Στο εντυπωσιακό γράφημα που έχει φτιάξει η ισπανική εφημερίδα «As», αποτυπώνεται η πορεία της Ατλέτικο σε αριθμούς κατά την εποχή Σιμεόνε: 404 παιχνίδια, 249 νίκες, 90 ισοπαλίες, 65 ήττες, 704 γκολ υπέρ και 302 κατά, με το ποσοστό νικών στο υψηλότατο 61,6%!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.