Κρίσιμο σταυροδρόμι…

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των “Δικεφάλων” και ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την κρισιμότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, στην προσπάθεια των “ασπρόμαυρων” να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ κι όποιος αντέξει. Ναι, είναι ένας αγώνας που δίνει τρεις βαθμούς, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι αλλά η σημασία του είναι λίγο πιο ξεχωριστή από τους υπόλοιπους. Κι αυτό γιατί με τον συγκεκριμένο συμπληρώνονται τα 2/3 του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ξεκίνησε το φετινό αγωνιστικό μαραθώνιο με μείον δυο βαθμούς, να μην έχει νικήσει μόνον στο Περιστέρι, στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα ακολουθεί κατά πόδας, αφού επικράτησε χτες και βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών στη δεύτερη θέση. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την ψυχολογία στα δύο «στρατόπεδα» και τις ελπίδες που τρέφει η κάθε πλευρά ανάλογα με τη βαθμολογική διαφορά. Η δε ΑΕΚ βρίσκεται δέκα τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και προς το παρόν, με το πολύ καλό ξεκίνημά της στον δεύτερο γύρο ελέγχει απόλυτα την τρίτη θέση. Άλλωστε σε δυο αγωνιστικές η Ένωση θα δοκιμαστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», συνεπώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για όλους. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να βρίσκει τη φόρμα του την πλέον κατάλληλη περίοδο, αν κι η πρόσφατη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ «θόλωσε» λίγο την εξαιρετική εικόνα που είχε αφήσει στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Όχι πως δεν ήταν καλός ή δεν έκανε ευκαιρίες, απλώς δυσκολεύτηκε να καταβάλει την αντίσταση της ομάδας της Ηπείρου. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα θεωρητικά εύκολα ματς αποδεικνύονται δύσκολα λόγω της υποσυνείδητης πεποίθησης των ποδοσφαιριστών πως αφού τα έχουν καταφέρει στα δύσκολα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα τα καταφέρουν και σ’ αυτά. Όμως στα ντέρμπι το ιδιαίτερο κίνητρο βρίσκεται ήδη εκεί και περιμένει να ενεργοποιηθεί. Μια δύσκολη έδρα, ένας ιδιαίτερος αντίπαλος, μια σπουδαία προοπτική, αφού αν καταφέρει και βγει αλώβητος κι από αυτήν τη δοκιμασία τότε η ψυχολογία του, η αυτοπεποίθηση όλων θα διαμορφώσουν εν πολλοίς και τη συνέχεια μέχρι τέλους. 

Πλην της συγκεκριμένης θ’ ακολουθήσει άλλη μια επίσκεψη στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει η έξοδος σε Ξάνθη, Αγρίνιο, Λάρισα ως αυτές που μοιάζουν οι δυσκολότερες μαζί με τα Ιωάννινα την τελευταία αγωνιστική. Τα ματς με Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο θα είναι στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει βαθμό ως τώρα. Οπότε, γίνεται κατανοητό πως όλα εξαρτώνται από τον ίδιο κι αν θα καταφέρει να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητά του. 

Ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» δίνει προτεραιότητα σε στοιχεία όπως το πάθος, η δύναμη, ο ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, αυτά δηλαδή που μπορούν και δίνουν τον πρώτο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις σε όποιον τα διαθέτει. Η τακτική και τα σχετικά στοιχεία περνούν σε δεύτερη μοίρα, γιατί η αμέσως επόμενη προτεραιότητα είναι οι … λεπτομέρειες, αυτές που κάνουν τη διαφορά. Ένα λάθος, μια άτυχη στιγμή ή αντίστοιχα μια τυχερή και πάει λέγοντας. Όπως και να ‘χει είναι ένας μεγάλος αγώνας, με τις δυο – αντιμαχόμενες – πλευρές να γνωρίζουν καλύτερο από τον κάθε ένα και τί διακυβεύεται αλλά και πως οφείλουν να προετοιμαστούν και να παρουσιαστούν σ’ αυτόν. Τα ερωτήματα πολλά κι αντίστοιχες οι απαντήσεις που θα δοθούν. Λίγη υπομονή ακόμη, λίγες ώρες έμειναν … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.