Μπενφίκα, Παναθηναϊκός, Ρεάλ…

Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Άγιαξ καταφέρνει να προκριθεί σε νοκ - άουτ φάση Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα του.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Άγιαξ καταφέρνει να προκριθεί σε νοκ – άουτ φάση Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα του.

Ο «Αίαντας» γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο Άμστερνταμ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» της φετινής διοργάνωσης, αλλά πέρασε στους «οκτώ» με εντυπωσιακό 4-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του μεγάλου ολλανδικού συλλόγου που καταφέρνει κάτι παρόμοιο. Στις προηγούμενες δύο, κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όπου όμως ηττήθηκε.

Το 1968-69, ο Άγιαξ συνάντησε τη Μπενφίκα στα προημιτελικά και έχασε με 3-1 το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας. Στη ρεβάνς επικράτησε με το ίδιο σκορ στη Λισσαβόνα και έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους σε τρίτο παιχνίδι στο ουδέτερο Παρίσι, με τους Ολλανδούς να επικρατούν 3-0 στην παράταση. Έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν 4-1 από τη Μίλαν, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Η δεύτερη τέτοια περίπτωση ανατροπής, είναι πασίγνωστη στους Έλληνες φιλάθλους και ειδικά αυτούς του Παναθηναϊκού.

Στα ημιτελικά της σεζόν 1995-96, ο Άγιαξ έχασε με 1-0 το πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ από τους «πράσινους» με το γκολ του Βαζέχα, αλλά πέρασαν στον τελικό με επιβλητικό 3-0 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, για να χάσουν το τρόπαιο στη Ρώμη από την Γιουβέντους στα πέναλτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.