Τζιχάντ και ναζί: Μια ταξιαρχία SS με φέσια

Όταν οι ναζί άκουσαν τον Mohammed Amin al Husseini να καλεί τους Άραβες, «σκοτώστε τους Εβραίους όπου τους βρίσκετε», ήξεραν ότι βρήκαν ένα άλλοθι για την φρικτή ιδεολογία τους. Ο Χίτλερ πίστευε ότι οι Μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν ώστε να μετατραπούν σε ένα ισχυρό εργαλείο για τους ναζί. Εν πολλοίς έκανε λάθος και η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων πολέμησαν εναντίον της...

Όταν οι ναζί άκουσαν τον Mohammed Amin al Husseini να καλεί τους Άραβες, «σκοτώστε τους Εβραίους όπου τους βρίσκετε», ήξεραν ότι βρήκαν ένα άλλοθι για την φρικτή ιδεολογία τους.

Ο Χίτλερ πίστευε ότι οι Μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν ώστε να μετατραπούν σε ένα ισχυρό εργαλείο για τους ναζί. Εν πολλοίς έκανε λάθος και η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων πολέμησαν εναντίον της Γερμανίας.

Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός, μια ολόκληρη μεραρχία, χειραγωγήθηκε όντως από τον σφοδρό αντισημιτισμό των τζιχαντιστών.

Ο βασικός τζιχαντιστής ήταν ο al-Husseini, «Μεγάλος Μουφτής» της Ιερουσαλήμ και ο υψηλότερος μουσουλμάνος πολιτικός ηγέτης στην Παλαιστίνη. Ήταν σφοδρός αντισημίτης, με ιστορία οργάνωσης επιθετικών ενεργειών εναντίον εβραϊκού πληθυσμού στην Μέση Ανατολή. Επίσης, είχε τακτική προπαγανδιστική εκπομπή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που ελέγχονταν από τους ναζί.

Ο Al-Husseini είπε στον Χίτλερ ότι οι Άραβες έχουν τους ίδιους εχθρούς με τους ναζί: Τους Εβραίους, τους Άγγλους και τους Ρώσους. Σύμφωνα με την γερμανική ηχογράφηση της συνάντησής τους, ο Al-Husseini είπε πως οι Μουσουλμάνοι, υπό την καθοδήγησή του, «είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Γερμανία με όλη την καρδιά τους και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στον πόλεμο, όχι μόνο με πράξεις δολιοφθοράς και υποκίνησης επαναστάσεων, αλλά, επίσης, με τον σχηματισμό μιας Αραβικής Λεγεώνας».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.