Οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας «έκοψαν» οκτώ ειδικές, λόγω… ζέστης

Το διάστημα 11-14 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Ράλι Σουηδίας, το οποίο είναι ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Το διάστημα 11-14 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Ράλι Σουηδίας, το οποίο είναι ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). 

Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός, με θερμοκρασίες άνω του μηδενός και βροχή, απειλεί με ματαίωση τον αγώνα και οι διοργανωτές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τη σχετική ανησυχία, ανακοίνωσαν σήμερα ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα του αγώνα, από το οποίο έχουν «κοπεί» οι οκτώ από τις 21 ειδικές διαδρομές που είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

Το χιόνι που λιώνει και ο πάγος απειλούν το μοναδικό… χειμερινό ράλι της σεζόν, καθώς οι παγωμένοι δρόμοι μετατρέπονται σε μαλακό, λασπώδες χώμα. Τα ελαστικά με καρφιά είναι υποχρεωτικά στις αναγνωρίσεις και τον αγώνα, ωστόσο το λιώσιμο του χιονιού έχει προκαλέσει ανησυχία ότι τα καρφιά θα προκαλέσουν ζημιά στους δρόμους, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτοί σε κατάλληλη κατάσταση για τη διεξαγωγή των ειδικών. Πάντως, οι διοργανωτές κατέθεσαν σήμερα το πρωί ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα του αγώνα στις ομάδες, από το οποίο οι 21 ειδικές έχουν μειωθεί σε 13 και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα από 331,21 σε 241,48, ενώ μια από τις οκτώ ειδικές που ματαιώθηκαν είναι και η εναρκτήρια υπερειδική της Πέμπτης που παραδοσιακά διεξάγεται τη νύχτα.
Ενώ οι θερμοκρασίες στην περιοχή που θα διεξαχθεί ο αγώνας κυμαίνονται σήμερα στους 4 βαθμούς Κελσίου, οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ψυχρότερο καιρό εντός της εβδομάδες. Ο

ι θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πέσουν στους -11 βαθμούς Κελσίου στο Χάγκφορς, όπου θα λάβει χώρα μεγάλο μέρος του αγώνα, και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να «κοπούν» κι άλλες ειδικές από το πρόγραμμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.