Η νέα προσθήκη στο “Dune” κατάγεται από την Ισπανία και έχει βραβευτεί με Όσκαρ

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.To reboot της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1984, "Dune"...

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

To reboot της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1984, “Dune”, απέκτησε νέα προσθήκη στο δυναμικό της.

Ο λόγος για τον Βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Javier Bardem, ο οποίος, σύμφωνα με το Variety βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Legendary.

Αν η συμφωνία κλείσει, ο Bardem αναμένεται να συμπρωταγωνιστήσει πλάι στους Timothée Chalamet (Call Me by Your Name), Rebecca Ferguson(Life, The Showman), Dave Bautista (Guardians of the Galaxy Vol. 2) και Charlotte Rampling (Red Sparrow, Assassin’s Creed). Ο ρόλος του ηθοποιού θα είναι αυτός του Stilgar, του αρχηγού της φυλής που βοηθά τον χαρακτήρα του Chalamet στον αγώνα του για δικαίωση.

Σε συζητήσεις για την εισαγωγή τους στο cast βρίσκονται και οι Oscar Isaac και Zendaya. Ο Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) θα σκηνοθετήσει το σενάριο που έγραψε μαζί με τους Eric Roth και Jon Spaihts.

Javier Bardem in Talks for Frankenstein Role in Universal’s Shared Monster Universe
Ο Javier Bardem στο “No Country for Old Men”.

Οι Mary Parent, Cale Boyter και Villeneuve θα είναι παραγωγοί της ταινίας και οι Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt και Kim Herbert θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί. Ένας από τους συγγραφείς της σειράς βιβλίων πάνω στην οποία θα βασίζεται η ταινία, Kevin J. Anderson, θα εκτελέσει χρέη συμβούλου.

Η Legendary, η εταιρεία που θα κάνει την διανομή της ταινίας, στοχεύει στη δημιουργία πολλαπλών ταινιών του σύμπαντος που δημιούργησαν οι Anderson και Frank Herbert το 1965.

Το “Dune” διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον όπου η ανθρωπότητα έχει εξαπλωθεί σε πολλούς πλανήτες και διάφορες βασιλικές οικογένειες ελέγχονται από μία αδίστακτη γαλαξιακή αυτοκρατορία. Η ιστορία ακολουθεί τον Paul Atreides, η οικογένεια του οποίου αναλαμβάνει τον έλεγχο του ερημωμένου πλανήτη Arrakis. Δεδομένου ότι ο πλανήτης αυτός είναι η μόνη πηγή ενός εξαιρετικά πολύτιμου πόρου, ο έλεγχός του δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των βασιλικών οικογενειών. Μετά την προδοσία της οικογένειας του Paul, αλλά και του ίδιου, ο Paul ηγείται μίας επανάστασης για να επανακτήσει τον έλεγχο του Arrakis. Η ιστορία εξερευνά τις ίντριγκες της πολιτικής, θρησκευτικά θέματα αλλά και το οικολογικό όραμα του ανθρώπου.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επιχειρηθεί να μεταφερθεί το “Dune” κινηματογραφικά. Το βιβλίο είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον David Lynch το 1984 χωρίς να σημειώσει επιτυχία στο box office. Η ταινία του Lynch, ωστόσο, πλέον χαρακτηρίζεται ως cult.

O Javier Bardem κατάγεται από την Ισπανία και έμεινε χαραγμένος στην μνήμη μας από τον ρόλο του ως Anton Chigurh στην ταινία των αδερφών Coen, “No Country for Old Men” του 2007, για τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Έχει πρωταγωνιστήσει στις “Jamón, jamón”, “Vicky Cristina Barcelona”, “Skyfall”, “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, “Mother!” και στα πρόσφατα “Loving Pablo” και “Everybody Knows”, όπου πρωταγωνιστούσε πλάι στην γυναίκα του, Penelope Cruz. Αναμένουμε να τον δούμε ως το τέρας του Frankenstein στην ταινία του Bill Condon, “Bride of Frankestein”.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας, αλλά μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

Μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τον Φεβρουάριο και πείτε μας στα σχόλια σε ποιες κινηματογραφικές αίθουσες θα σας συναντήσουμε.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.