Περιμένοντας την «έκρηξη»

Γεννημένος στη σκιά του Βεζούβιου, ο Ντανιέλε Βέρντε αναζητά την «έκρηξη» της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην ΑΕΚ. Οι γνωστές και άγνωστες πτυχές της πορείας του νέου αποκτήματος της Ένωσης.

Γεννημένος στη σκιά του Βεζούβιου, ο Ντανιέλε Βέρντε αναζητά την «έκρηξη» της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην ΑΕΚ. Οι γνωστές και άγνωστες πτυχές της πορείας του νέου αποκτήματος της Ένωσης.

Ο μικρός το δέμας (1.68 μ.) αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος Ιταλός, γεννήθηκε στη Νάπολη, στις 20 Ιουνίου του 1996 και από πολύ πιτσιρικάς έδειξε έφεση στο ποδόσφαιρο, κάνοντας τα πρώτα του βήματα αρχικά στις τοπικές ακαδημίες Σαν Ντομένικο, στην συνέχεια στην Προ Κάλτσιο και αργότερα στην Πίνια.

Εκεί το 2010 τον «ανακάλυψε» ένας ανιχνευτής ταλέντων της Ρόμα και ενημέρωσε γι’ αυτόν τον Μπρούνο Κόντι, υπεύθυνο των τμημάτων υποδομής των «τζιαλορόσι». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1982 με την Ιταλία τον προσκάλεσε για δοκιμή στην πρωτεύουσα και μόλις στην δεύτερη επίσκεψή του στην Τριγκόρια, έπεισε τη Ρόμα ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα.

Οι «τζιαλορόσι» τον απόκτησαν έτσι δίνοντας μόλις 18.000 ευρώ στην Πίνια, αρπάζοντάς τον κάτω από τη μύτη της Γιουβέντους αλλά και άλλων μεγάλων του «κάλτσιο». Μάλιστα, λέγεται ότι τότε οι «μπιανκονέρι» είχαν απολύσει τον δικό τους scout στην περιοχή της Καμπανίας, επειδή απέτυχε να εντοπίσει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο!

Ο μικρός μετακόμισε μόνιμα στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια και αρχικά αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όμως το μικρό του μπόι και οι επιθετικές του τάσεις, έδειχναν ότι δεν έκανε γι’ αυτή την θέση και ένας άλλος Ναπολιτάνος, ο Βιτσέντσο Μοντέλα, ο οποίος ήταν τότε προπονητής στην κατηγορία Giovanissimi της Ρόμα, τον «έπιασε» μία μέρα και του είπε ότι δεν είχε μέλλον ως ακραίος αμυντικός, αλλά θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ως εξτρέμ.

Ο νεαρός συνέχισε να εξελίσσεται, εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα και την καλή του τεχνική, με τη σεζόν 2014-15 να αποδεικνύεται «ορόσημο». Οι αρκετοί τραυματισμοί στην πρώτη ομάδα και οι καλές του εμφανίσεις στην Primavera των «τζιαλορόσι» – οι Ιταλοί τον χαρακτήριζαν ως «το καλύτερο αριστερό πόδι της Ιταλίας στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία – τον έφεραν στις επιλογές του τότε προπονητή Ρούντι Γκαρσιά, ενώ έλαβε και την πρώτη κλήση για την Εθνική U19 της Ιταλίας, φτάνοντας αργότερα μέχρι και την Ελπίδων.

Στην πρώτη ομάδα τον έβλεπαν ως φυσικό διάδοχο του Χουάν Ιτούρμπε, ενός παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά. Και μάλιστα, αυτόν έμελλε να αντικαταστήσει στην πρώτη του εμφάνιση στη Σέριε Α, στις 17 Ιανουαρίου του 2015, στο 75ο λεπτό αγώνα με την Παλέρμο. «Έτρεμαν τα πόδια μου», παραδέχτηκε, αλλά ο Γκαρσιά του έστειλε το μήνυμα: «Στα 18 σου δεν έχεις καιρό για φόβο. Μπες μέσα και παίξε».

Στις 8 Φεβρουαρίου, χρίστηκε πρώτη φορά βασικός σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Κάλιαρι, εντυπωσιάζοντας με δύο ασίστ στα ισάριθμα γκολ των Λιάγιτς και Παρέδες.

«Είναι καιρό μαζί μας και έχει δείξει την ποιότητά του. Ξέρει πώς να περνά τον αντίπαλό του, είναι γρήγορος, τεχνίτης, μας δίνει βάθος, μεταφέρει καλά τη μπάλα στα πλάγια και κάνει καλές σέντρες. Πάνω απ’ όλα όμως, δουλεύει πάρα πολύ, θυσιάζεται για την ομάδα και γι’ αυτό θα κάνει καριέρα», απεφάνθη για το ντεμπούτο του Βέρντε ο Γκαρσιά.

Εκείνη τη μέρα τα μικρόφωνα των ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν στο πρόσωπό του και όταν τον ρώτησαν σε ποιον ήθελε να μοιάσει, απάντησε αρχικά «στον Κριστιάνο Ρονάλντο» πριν το…διορθώσει άμεσα συμπληρώνοντας: «Και στον Φραντσέσκο Τότι φυσικά»!

Ένδεκα μέρες αργότερα ακολούθησε το ντεμπούτο και στο Γιουρόπα λιγκ απέναντι στη Φέγενορντ, ενώ έκλεισε τη σεζόν με 10 συμμετοχές συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλα με τη Ρόμα.

Η περίοδος των δανεισμών

Τον Ιούλιο του 2015, οι «τζιαλορόσι» τον παραχώρησαν δανεικό στη νεοφώτιστη τότε στη Σέριε Α Φροζινόνε, όπου όμως δεν είχε πολλές ευκαιρίες και έτσι τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε στην ομάδα της πρωτεύουσας και πήρε τον δρόμο για την Σέριε Β με νέο δανεισμό στην Άσκολι. Εκεί πέτυχε και το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, στις 6 Φεβρουαρίου σε ένα 2-2 με την Σαλερνιτάνα. Με την Άσκολι κέρδισε την άνοδο στη Σέριε Α, όμως δεν έμελλε να μείνει για καιρό εκεί.

Στις 15 Ιουλίου μετακόμισε και πάλι δανεικός στην Σέριε Β με την Αβελίνο, όπου έκανε «γεμάτη» σεζόν 2016-17 με 8 γκολ σε 32 συμμετοχές. 

Ακολούθησε άλλη μία χρονιά ως δανεικός, ξανά στη Σέριε Α με την νεοφώτιστη Βερόνα. Στις 22 Οκτωβρίου του 2017, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία, σε ήττα με 3-2 της Ελλάς στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Κιέβο. Η σεζόν έκλεισε με 30 εμφανίσεις και 2 γκολ στο πρωτάθλημα.

Παρ’ όλα αυτά, η πόρτα της πρώτης ομάδας της Ρόμα παρέμενε κλειστή γι’ αυτόν και τον περασμένο Αύγουστο δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά δοκιμάζοντας ξανά την τύχη του στο εξωτερικό. Προορισμός η Ρεάλ Βαγιαδολίδ, με την οποία αγωνίστηκε 22 φορές στη La Liga με απολογισμό δύο γκολ, το πρώτο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις κόντρα στην Εσπανιόλ.

Στα 23 του, είναι πλέον πολύ μεγάλος για να θεωρείται απλά «ταλέντο» και μετά από ένα σίριαλ που κράτησε αρκετό καιρό, η εποχή των δανεισμών τελείωσε γι’ αυτόν. Η ΑΕΚ περιμένει πλέον την…έκρηξη του Βεζούβιου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.