Μοιρασιά στο θρίλερ! (video)

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι στη Λιβαδειά, ανάμεσα στο Λεβαδειακό και την ΑΕΛ, το οποίο ήταν αγωνιώδες ως το τέλος - Και τα δύο γκολ σημείωσαν οι "βυσσινί", καθώς σκόραρε ο Κοέφ και ισοφάρισε με αυτογκόλ ο Γκόλιας

Εξαιρετικά αγωνιώδες και συναρπαστικό ως το τελευταίο λεπτό ήταν το σημερινό (3/11) παιχνίδι στη Λιβαδειά ανάμεσα στο Λεβαδειακό και την ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, κάτι που δεν τις ικανοποιεί, καθώς ήθελαν το τρίποντο για να πάρουν ανάσα βαθμολογική, όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, στο τέλος έφυγαν ευχαριστημένες επειδή δεν έχασαν.
Οι “βυσσινί” ήταν που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με τον γκολ του Κοέφ στο 13ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Γκόλιας με αυτογκόλ στο 82ο, που σημαίνει ότι και τα δύο γκολ στον αγώνα τα έβαλαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Λεβαδειακός, που καιγόταν περισσότερο για τη νίκη από την ΑΕΛ, καθώς είχε μόνο ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, είχε σε συντριπτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας, όμως, δεν είχε τρόπο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Στο τέλος, πάντως, είχε την ευκαιρία του αγώνα σε αντεπίθεση με τον Γιακουμάκη (90’+4′) να κάνει την ολική ανατροπή στο σκορ, με τον Κρίστινσον να κρατάει όρθια την ομάδα του με την απόκρουσή του. Έτσι όπως πήγε το… θρίλερ του Σαββάτου, λοιπόν, οι δύο μονομάχοι μόνο ανακουφισμένοι ένιωσαν στο φινάλε του!
Τα πλάνα των προπονητών

Στο παιχνίδι υπήρχε έντονο το ιταλικό στοιχείο, καθώς στους πάγκους των δύο ομάδων κάθονται Ιταλοί τεχνικοί. Η μεταξύ δύο Ιταλών προπονητών κόντρα σε επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα της ελληνικής Λίγκας είναι η πρώτη εδώ και 58 χρόνια. Η αμέσως προηγούμενη βρίσκεται στο μακρινό 1960, σε αγώνα Ολυμπιακός-Εθνικός Πειραιά, στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Ο Τζουζέπε Σανίνο, λοιπόν, επέλεξε για τον Λεβαδειακό σχηματισμό 4-3-3, με σκοπό να γίνει η ομάδα του πιεστική και επιθετική από το ξεκίνημα. Μπροστά από τον Επασί έπαιζαν οι Ζησόπουλος και Αντιλέχου στο κέντρο της άμυνας, ο Τσαμπούρης δεξιά και ο Παντελιάδης αριστερά. Ο Καραχάλιος ήταν ο αμυντικός μέσος, με τον Μητρόπουλο δεξιά του και τον Στανόγιεβιτς αριστερά. Ο Μαρκόβσκι ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Σαβατονγκό δεξιά του και Μανγκά αριστερά.
Ο Τζιανλούκα Φέστα την πλευρά της ΑΕΛ επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, με σκοπό να κλείσει όλους τους χώρους και να περιορίσει την επιθετικότητα του αντιπάλου. Μπροστά από τον Κρίστινσον έπαιξαν οι Μόρας και Ζίζτς, με τον Καρανίκα αριστερά και τον Γρομητσάρη δεξιά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μιλοσάβλεβιτς και Κοέφ. Η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Πίτι, Ντέλετις και Ακόστα, με τον Μπαργκάν στην κορυφή.

Άλλος κατοχή, άλλος γκολ!
Το σχέδιο για τους γηπεδούχους ήταν να πάρουν την μπάλα από το ξεκίνημα και να πιέσουν κυρίως από τα πλάγια, μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Από την πλευρά τους, οι “βυσσινί” ήθελαν να μην υπάρχουν κενοί χώροι στην άμυνά τους και να φεύγουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις, όταν κέρδιζαν την μπάλα.
Σε μια τέτοια αντεπίθεση, και σχετικά γρήγορα μάλιστα, στο 13ο λεπτό, κέρδισα φάουλ, το οποίο εκτέλεσε χαμηλά στην αντίπαλη περιοχή ο Πίτι, για να πεταχτεί ο Κοέφ μπροστά από όλους και με γυριστό πάνω στην κίνηση να ανοίξει το σκορ (0-1)!
Έβαλε με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΛ κι άλλη πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι εξακολούθησαν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν φάση. Ένα κόρνερ κέρδισαν όλο κι όλο, ενώ οι από τις πέντε τελικές που είχαν, καμία δεν συνιστά κλασική ευκαιρία.
Αγωνία και λαχτάρα…

Το σκηνικό ήταν παρόμοιο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός πίεζε, όμως, χωρίς να κάνει μεγάλες ευκαιρίες. Η πιο σημαντική στιγμή καταγράφεται μόλις στο 76ο, σε σουτ του Σαβατογκό και δύσκολη απόκρουση του Κρίστινσον σε κόρνερ. Η ΑΕΛ, από τη δική της πλευρά, εξακολουθούσε να περιμένει τον αντίπαλο και να προσπαθεί να βρει χώρο στην αντεπίθεση, όμως, χωρίς κάτι σημαντικό να κάνει.
Η ζημιά για τους “βυσσινί” έγινε στο 82ο, με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη, ο οποίος είχε περάσει πέντε λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι, ως αλλαγή του Μανγκά. Μπήκε στην περιοχή, σούταρε, απόκρουσε ο Κρίστινσον, όμως, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Γκόλια και πήγε στα δίχτυα, σε μια άτυχη στιγμή για τον αμυντικό της ΑΕΛ.
Στα επόμενα 13′ λεπτά ως το τέλος, το ματς έγινε ροντέο! Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Η πιο μεγάλη φάση του αγώνα, δε, καταγράφηκε στο 90’+4′, όταν ο Γιακουμάκης έφυγε στην αντεπίθεση, στο τετ α τετ με τον Κρίστινσον πλάσαρε στο πόδι του και έχασε τεράστια ευκαιρία για ολική ανατροπή υπέρ του Λεβαδειακού.
Διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο και Χρυσούλα Κουρομπύλια. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Καραχάλιος στο 45ο και Μανγκά στο 49ο. 
Να σημειωθεί ότι και οι τρεις αλλαγές της ΑΕΛ έγιναν λόγω τραυματισμού των παικτών που βγήκαν, με τον Μόρα να φαίνεται πιο σοβαρά από τους Πίτι και Μπαργκάν, καθώς μάλλον έχει υποστεί υποτροπή σε θλάση που είχε πάθε παλιότερα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Επασί, Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Σαβατογκό, Μητρόπουλος (65ο Γιακουμάκης), Αντιλέχου, Μανγκά (78ο Ιωαννίδης), Στανόγιεβιτς (73ο Όμο).


ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον, Μιλοσάβλεβιτς, Πίτι (λ.τ., 58ο Χούμπτσεβ), Ντέλετις, Ζίζιτς, Μόρας (λ.τ., 31ο Γκόλιας), Καρανίκας, Ακόστα, Κόεφ, Μπαργκάν (λ.τ., 65ο Νούνιτς), Γρομητσάρης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.