Έπεσε με το κεφάλι ψηλά

Ένα αφελές πέναλτι και ένα «φθηνό» γκολ στοίχισαν την ήττα (2-0) στην ΑΕΚ στην «Allianz Arena» από την Μπάγερν, η οποία μέχρι το 30’ δεν είχε λύσεις. Δύο γκολ ο Λεβαντόφσκι.

Το 3-5-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη «μπλόκαρε» για 30 λεπτά την Μπάγερν, όμως οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν τα ατομικά λάθη τους και το ανόητο πέναλτι του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν αυτή που έπαιξε και πάλι καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κορυφαίος ο Μπάρκας για την ΑΕΚ, καθώς με τις επεμβάσεις του ειδικά στο Β’ ημίχρονο κράτησε χαμηλά το σκορ. 


Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-3-3 παρέταξε την Μπάγερν Μονάχου ο Νίκος Κόβατς, ο οποίος έβαλε τερματοφύλακα τον Νόιερ, δεξιά στην άμυνα τον Κίμιχ, αριστερά τον Άλαμπα, στόπερ τους Μπόατενγκ και Χούμελς, Χάβι Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ στη μεσαία γραμμή, ενώ η τριάδα της επίθεσης ήταν οι Γκνάμπρι δεξιά, Ριμπερί αριστερά και Λεβαντόφσκι στην κορυφή. 

Με 3-5-2 τοποθέτησε την ΑΕΚ στο “Allianz Arena” ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος άλλαξε σύστημα για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την Ένωση. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάρκας, οι τρεις στην άμυνα ήταν οι Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, στα δύο άκρα οι Μπακάκης και Χουλτ, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Άλεφ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, ο Μάνταλος μπροστά τους και κορυφή ο Πόνσε. 

Άλεφ και Σιμόες βρίσκονται μαζί στην αρχική ενδεκάδα μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και το ματς της “Ριζούπολης” με τον Απόλλωνα. Ποτέ δεν έχουν συνυπάρξει και τα τρία αμυντικά χαφ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ρόμπεν, Κομάν, Τολισό, Τιάγκο Αλκάνταρα τα προβλήματα για τον Νίκο Κόβατς. 


Το δώρο του Τσόσιτς έδωσε λύση στην Μπάγερν

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη  και έχοντας κλείσει όλους τους χώρους δυσκόλεψε πάρα πολύ την ανάπτυξη της γερμανικής ομάδας, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη. Ο Γαλανόπουλος έδινε βοήθειες στα μαρκαρίσματα στον Μπακάκη και ο Άλεφ στον Χουλτ, ενώ ήταν σταθερός στον άξονα ο Σιμόες. 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 5ο λεπτό, όταν από το κόρνερ του Μάνταλου ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νόιερ. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τη σέντρα του Κίμιχ και την κεφαλιά του αμαρκάριστου Γκορέτσκα να απομακρύνεται σε κόρνερ με δυσκολία από τον Μπάρκα.

Στο 11′, η ΑΕΚ ξεδίπλωσε ωραία αντεπίθεση από πάσα του Μάνταλου, ο Μπακάκης έκανε την κούρσα βγάζοντας τη σέντρα για τον Πόνσε, ο οποίος έχασε ελάχιστα το κοντρόλ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Νόιερ. Ένα σουτ του Ριμπερί στο 28’ κόντραρε στον Λαμπρόπουλο και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο ήρθε η φάση του πέναλτι της Μπάγερν σε τράβηγμα του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι. 

Μια αυστηρή απόφαση του Σλοβένου διαιτητή, Γιουνγκ σ’ ένα ανόητο μαρκάρισμα του Τσόσιτς στον Πολωνό επιθετικό, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να ρίχνει στο έδαφος τον Λεβαντόφσκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. 

O Πολωνός, ο οποίος έχει 8 γκολ σε 8 εκτελέσεις πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε τα 48 γκολ σε 76 εμφανίσεις. Μάλιστα μόνο δύο παίκτες έχουν πετύχει περισσότερα γκολ σε τόσα παιχνίδια, ο Φαν Νίστελροϊ (60) και ο Μέσι (64).

Το γκολ «σόκαρε» τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη που έχασαν λίγο τον προσανατολισμό τους και αυτό λίγο έλειψε να τους κοστίσει δεύτερο γκολ στο 37’, με τον Μίλερ να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Τσόσιτς να βάζει σωτήρια την προβολή διώχνοντας σε κόρνερ. 

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο αδικεί την προσπάθεια της ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς να έχει δεχθεί φάση από την Βαυαρική ομάδα. 


Ο Μπάρκας κράτησε χαμηλά το σκορ

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν κρατούσε μπάλα και η Μπάγερν που έπαιζε χωρίς άγχος μετά το γκολ που σημείωσε ήταν επικίνδυνη σε κάθε επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Β’ μέρος κορυφαίος της Ένωσης ήταν ο Βασίλης Μπάρκας ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, όπως αυτή στο 54ο λεπτό σε δυνατό σουτ στην κίνηση του Γκορέτσκα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 57ο το μακρινό σουτ του Γκνάμπρι πέρασε από την εστία του Μπάρκα. 

Στο 61’ ο Έλληνας τερματοφύλακας  είδε τον Λεβαντόφσκι απέναντί του, μετά από εκπληκτική κάθετη του Μαρτίνεθ, όμως με ψυχραιμία έδιωξε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, όποια ελπίδα είχε η ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα έσβησε, καθώς ο Λεβαντόφσκι σκόραρε για δεύτερη φορά, όταν από κόρνερ του Κίμιχ, η μπάλα πέρασε από όλους και στο δεύτερο δοκάρι ο Πολωνός επιθετικός απλά την έστειλε στα δίχτυα με προβολή.

Το δεύτερο γκολ προκάλεσε αναταράξεις στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και στο 74’ γλύτωσε από τρίτο γκολ χάρη σε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση του Βασίλη Μπάρκα σε τετ-α-τετ με τον Γκνάμπρι αυτή τη φορά, διώχνοντας σε κόρνερ με το σώμα του. 

Τα «φθηνά» γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ έφεραν εκνευρισμό στους παίκτες της ΑΕΚ με τον Τσόσιτς να προβαίνει σε μια αδικαιολόγητη ενέργεια, καθώς πήγε και τράβηξε τα μαλλιά του Χουλτ. Σε ρόλο πυροσβέστη ο Σιμόες, ο οποίος ηρέμησε τα πνεύματα. 

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού με την Μπάγερν να ψάχνει τρίτο γκολ, το οποίο όμως δεν βρήκε και έτσι κέρδισε την ΑΕΚ όπως και στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ: 2-0.


Οι ενδεκάδες: 


Μπάγερν
: Νόιερ – Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Άλαμπα – Χάβι Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ – Γκνάμπρι (87′ Σάντσες), Λεβαντόφσκι (90+1′ Βάγκνερ), Ριμπερί (84′ Ραφίνια).

ΑΕΚ
: Μπάρκας – Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς – Μπακάκης, Γαλανόπουλος (79’ Γκάλο), Σιμόες, Άλεφ (67’ Μοράν), Χουλτ – Μάνταλος (79’ Μπογέ), Πόνσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.