Ο Στραματσόνι και τα λάθη του…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την ισοπαλία 2-2 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τα λάθη του Αντρέα Στραματσόνι, που έφεραν το τελικό αποτέλεσμα.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τον Στραματσόνι για να …καταφέρει τελικά ο Ιταλός τεχνικός να χάσει μέσα από τα χέρια του τη νίκη στο ματς από τον ΠΑΟΚ.

Εκεί που η ομάδα του έχει πετύχει δεύτερο τέρμα και όλα δείχνουν πως θα φύγει με το τρίποντο από τη Λεωφόρο -με μέτρια απόδοση και λίγες φάσεις – ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποφασίζει να κάνει διπλή αλλαγή και να βγάλει από το παιχνίδι τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και τον Νίκο Καλτσά. Ο πρώτος είχε προλάβει να μοιράσει δύο ασίστ και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας του και ο δεύτερος είχε πετύχει γκολ λίγα λεπτά νωρίτερα και είχε καλή παρουσία. Αυτή η κίνηση του Στραματσόνι ήταν το λιγότερο …άστοχη, αφού στέρησε από την ομάδα του δύο σημαντικά επιθετικά “όπλα”. 

Όμως ο Ιταλός δεν είχε πει την …τελευταία του λέξη. Για να απαντήσει στο γκολ ισοφάρισης του ΠΑΟΚ και για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στο επιθετικό κομμάτι, σκέφτηκε να βάλει σε ένα ματς – φωτιά τον Γιούρι Μαμούτε. Ένα νέο παιδί, που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, έχει να αγωνιστεί αρκετό καιρό, προέρχεται από τραυματισμό και δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και σαν να μην έφταναν οι ατυχείς εμπνεύσεις του Στραματσόνι, ο Ρωμαίος αλενατόρε έκανε άνω κάτω την ομάδα του με τις αρκετές αλλαγές στο σύστημα, πανικοβλήθηκε, μπερδεύτηκε και μπέρδεψε ακόμα και τους παίκτες του. 

Κακή “ανάγνωση” του ματς (για άλλη μια φορά) από τον προπονητή του Τριφυλλιού και εμφανής αδυναμία να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του σημαντικού αγώνα.

Για πέμπτο σερί ματς ο Παναθηναϊκός μένει δίχως νίκη στη Λεωφόρο και αυτό από μόνο του λέει πολλά, ενώ είναι η πολλοστή φορά επί των ημερών του Στραματσόνι, που οι Πράσινοι απογοητεύουν τον κόσμο τους και δεν πλησιάζουν καν τις απαιτήσεις των φιλάθλων τους. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναλογεί στον Ιταλό προπονητή, γιατί ο Παναθηναϊκός μονάχα βήματα προς τα πίσω έχει κάνει στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόοδο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε τη θέση του Αναστασίου με στόχο να τα πάει καλύτερα και όχι …χειρότερα από τον προκάτοχο του. 

Του έγιναν όλα τα χατίρια και ο Παναθηναϊκός Γενάρη μήνα έκανε υπέρβαση στο μεταγραφικό κομμάτι, έγινε το απόλυτο- και μοναδικό- αφεντικό στα αποδυτήρια, είχε την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να …δείξει κάτι, ωστόσο οι πρώτες 100+ ημέρες του στους Πράσινους είναι απογοητευτικές. Στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα ο Στραματσόνι …έχασε τη μπάλα και μια νίκη που ο Παναθηναϊκός ΕΠΡΕΠΕ να πάρει για αρκετούς λόγους. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πράσινοι έκαναν καλή εκκίνηση και στα δύο ημίχρονα και …έμειναν εκεί. Πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε μετά το 2-0 και το “πλήρωσαν”, ενώ σε μέτρια βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.