Ο Νέρι είχε… ρεύμα

Με γκολ των Χαβιέρ Ούμπιντες και Νέρι Καστίγιο ο Άρης άλωσε 2-0 τα .σκοτεινά -κατά διαστήματα -Πηγάδια και κάνει όνειρα για συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Με γκολ των Χαβιέρ Ούμπιντες και Νέρι Καστίγιο ο Άρης άλωσε 2-0 τα .σκοτεινά -κατά διαστήματα -Πηγάδια και κάνει όνειρα για συμμετοχή στα πλέι-οφ.
 
Ούτε η βροχή, ούτε το χαλάζι, ούτε η διπλή διακοπή ρεύματος εμπόδισε τους «κίτρινους» να πάρουν το τρίποντο και να συνεχίσουν την επιτυχημένη εσχάτως πορεία τους υπό τις οδηγίες του Μασάδο.
 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο αλλά ο Άρης είχε πιο τρανταχτές ευκαιρίες. Αν δεν τις έκανε γκολ, υπεύθυνος ήταν ο Βιβιανί που έκανε σωτήριες επεμβάσεις.
 
Ο Γάλλος τερματοφύλακας όμως ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε από τον Ούμπιντες στο 59΄. Μορφή του Άρη ο Καστίγιο ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ. Για τον εαυτό του κράτησε το δεύτερο, που ήταν και το ωραιότερο (67΄).
 
Σημαντικό ρόλο στη νίκη του Άρη έπαιξε και η είσοδος του Τριανταφυλάκου στο 46΄. Με την αλλαγή αυτή ο Μασάδο έδωσε υπόσταση στην επίθεση της ομάδας του.
 
O Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ξάνθη με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο (δεξιά), Βάλλα, Κομεσίδη, Εντιμάρ (αριστερά), τους Φλίσκα, Ντάνι στον άξονα, τον Βασιλακάκη επιθετικό χαφ  και τους Βλαχοδήμο (δεξιά), Μαρσελίνιο (αριστερά), Μαρκόφσκι (κορυφή) στην επίθεση.


 
Ο Μανουέλ Μασάδο κατέβασε τον Άρη με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Καζναφέρη δεξιά, τον Μίσελ αριστερά, στο κέντρο της άμυνας τους Σανκαρέ και Λαζαρίδη, στα χαφ τους  Παπαζαχαρίας και Φατί, δεξιά το Νέτο, αριστερά τον  Καπετάνο και πίσω από τον προωθημένο Καστίγιο τον Ούμπιντες.
 
Ο Άρης άγγιξε πρώτος το γκολ στο 11΄ με τον Φατί ο οποίος δεν μπόρεσε να τιμωρήσει την κακή αντίδραση του Βιβιανί σε φάουλ του Καπετάνου, αστοχώντας εξ επαφής.  Η Ξάνθη απάντησε επίσης από στημένη φάση (κόρνερ) στο 14΄ με τον Βασιλακάκη να αποτυγχάνει να σουτάρει από ευνοϊκή θέση. Η πραγματική της ευκαιρία ωστόσο ήρθε στο 25΄ όταν το σουτ του Μαρκόφκσι έστειλε τη μπάλα άουτ.
 
Λίγο μετά (29΄) έπεσαν τα φώτα και το γήπεδο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Όχι για πολύ όμως γιατί οι οπαδοί του Άρη άναψαν βεγγαλικά και το. φώτισαν. Το ματς ξανάρχισε μετά από 10λεπτη διακοπή αλλά αυτή τη φορά αντί για βροχή έπεφτε χαλάζι. Το τερέν έγινε ακόμη πιο βαρύ και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.
 
Και καθώς ήταν δύσκολο να παιχθεί στρωτό ποδόσφαιρο οι δυο ομάδες κοίταξαν να αξιοποιήσουν τις στημένες φάσεις. Από κόρνερ (38΄) του Καπετάνου ο Άρης πλησίασε στην επιτυχία αλλά ο Βιβιανί σταμάτησε τον Λαζαρίδη. Το ίδιο έκανε δυο λεπτά αργότερα σε σουτ του Νέτο. Την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου έχασε η Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο στο 43΄.
 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μασάδο αντικατέστησε τον Παπαζαχαρία με τον Τριανταφυλλάκο. Ο μικρός στο 51΄ απείλησε αλλά δίχως να βρει στόχο. Δεν το έβαλε αυτός, το έβαλε ο Ούμπιντες στο 59΄ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Βιβιανί και την τριπλή καραμπόλα σε Βάλλα και Εντιμάρ. Μετά το 0-1 ο Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα τον Σουάνη (αντί του Φλίσκα). Πριν προλάβει αυτός να ζεσταθεί ο Καστίγιο (67΄) πέτυχε το δεύτερο γκολ και όλα τελείωσαν. Από το 71΄ η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βάλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά είχε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει αλλά την σπατάλησε ο Μαρκόφσκι στο 73΄. Κι ενώ το ματς «βάδιζε» στο 90΄ έγινε νέα διακοπή ρεύματος. Οι καθυστερήσεις παίχθηκαν πολύ ώρα αργότερα.


Γήπεδο: «Πηγάδια»
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γούκος, Γρεβένης
4ος: Κουτσιάφτης (Άρτας)


Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Ντάνι, Βλαχοδήμος
Άρης (Μασάντο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Παπαζαχαρίας, Καστίγιο, Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.