Το πήρε… πάνω του (vid)

Ο Μήτρογλου σκόραρε και «καθάρισε» για τον Ατρόμητο στο 1-0 επί της Skoda Ξάνθης. Ο διεθνής έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λέτο) και οδήγησε τους Περιστεριώτες στην 9η εντός έδρας νίκη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Ο Μήτρογλου σκόραρε και «καθάρισε» για τον Ατρόμητο στο 1-0 επί της Skoda Ξάνθης. Ο διεθνής έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λέτο) και οδήγησε τους Περιστεριώτες στην 9η εντός έδρας νίκη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.
 
Η Ξάνθη αντίθετα, που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Κομεσίδη, γνώρισε την όγδοη συνεχόμενη ήττα της στη Σούπερ Λίγκα. Ο κλοιός στενεύει πλέον ασφυκτικά γύρω από τους Θρακιώτες, που μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στις 22 του περασμένου Ιανουαρίου δεν έχουν πάρει ούτε βαθμό.
 
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Όσον αφορά στο σύστημα, ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το 4-2-3-1. Αλλαγές, ωστόσο, υπήρχαν στα πρόσωπα που βρέθηκαν στην αρχική 11άδα. Ο Ιτάνζ παρέμεινε στο τέρμα, οι Σκόνδρας (δεξιά) και Οικονόμου (αριστερά) βρέθηκαν στα μπακ, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο Φυτανίδης με τον Τόμας. Μπάλλας και Δημούτσος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Πίτου Γκαρσία σε πιο οργανωτικό ρόλο, τον Καραγκούνη δεξιά, τον Έπσταϊν αριστερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.
 
Ίδιος ήταν και ο τρόπος με τον οποίο παρατάχθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Λυμπερόπουλος ήταν στην εστία, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για την άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Κομεσίδη (αριστερά), Βάλλα και Στάσιακ. Τις δύο θέσεις των αμυντικών μέσων πήραν οι Φλίσκας, Βασιλακάκης, ενώ στις πτέρυγες έπαιζαν οι Βλαχοδήμος (δεξιά), Μαρσελίνιο (αριστερά) και ο Σουάνης εναλλασσόταν με τον Πόι στις δύο θέσεις της επίθεσης.
 
Είχε την κατοχή και δοκάρι
Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης θα ξεχαστεί γρήγορα. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικές και το παιχνίδι περιορίστηκε στον χώρο του κέντρου. Στη συνέχεια, η εικόνα του ματς βελτιώθηκε, με τον Ατρόμητο να έχει συντριπτικά την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (61%-39%) και την καλύτερη στιγμή. Μετά από κάθετη πάσα του Γκαρσία και γύρισμα του Καραγκούνη, ο Μήτρογλου στο 37′ από τη μικρή περιοχή σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λυμπερόπουλου και έχασε μοναδική ευκαιρία.
 
Η Ξάνθη που είχε 4 τελικές στα πρώτα 45′ έναντι 5 των γηπεδούχων, έφτασε κοντά στο γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρσελίνιο άδειασε τον Σκόνδρα και έκανε το γύρισμα από αριστερά με τον Σουάνη να σουτάρει απ’ το ύψος του πέναλτι και τον Τόμας να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Άγγλος στόπερ, που ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του, έσωσε τον Ατρόμητο και το 45λεπτο τελείωσε χωρίς σκορ.
 
Μειονέκτημα για τη Skoda
Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 53′ τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Κομεσίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο τάκλιν στον Σκόνδρα. Η Ξάνθη, πάντως, ήταν αυτή που είχε πρώτη τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ. Στο 56′ ο Φυτανίδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μαρσελίνιο, όπως και ο Ιτάνζ στο αμέσως επόμενο λεπτό αυτό του Φλίσκα.
 
Μέχρι το 65′ ο Δώνης έριξε στη «μάχη» τους Μπρίτο και Αναστασάκο, «γυρίζοντας» το σύστημα σε 4-4-2, ενώ ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε επίσης δύο γρήγορες αλλαγές. Ο Εντιμάρ πήρε τη θέση του Σουάνη στο 54′ και ο Μαρκόφσκι αυτή του Βλαχοδήμου στο 64′, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων.
 
Λύση από τον «συνήθη ύποπτο»
Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η Ξάνθη δεν κλείστηκε, αλλά προτίμησε να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έβρισκα χώρους στα μετόπισθεν των «κυανόλευκων», οι οποίοι από την πλευρά τους, έψαχναν με ανορθόδοξο τρόπο το πολυπόθητο γκολ. Οι διάδρομοι προς τα καρέ του Λυμπερόπουλου ήταν καλά κλεισμένοι και οι λύσεις για τον Ατρόμητο έμοιαζαν ανύπαρκτες.
 
Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, κάποιος έπρεπε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Καταλληλότερος από τον Κώστα Μήτρογλου δεν υπήρχε. Ο διεθνής επιθετικός με μια τρελή κούρσα στο 82′ πέρασε κατά σειρά τους Βασιλακάκη, Φλίσκα και Εντιμάρ και με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λυμπερόπουλο, βάζοντας τον Ατρόμητο στη θέση του οδηγού.
 
Γκολ από… χρυσάφι
Το γκολ του «Γερμανού» ήταν από τα πολυτιμότερα ως τώρα στη σεζόν για τους Περιστεριώτες. Μ’ αυτό έφτασαν τις 9 εντός έδρας νίκες στη σεζόν (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ) και φυσικά «αγκάλιασαν» τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Ήταν, όμως, γκολ χρυσάφι και για τον ίδιο τον διεθνή επιθετικό.
 
Ο Μήτρογλου έφτασε τον Λέτο στα 15 τέρματα και μοιράζονται πλέον την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Παράλληλα, έκρινε προσωπικά ακόμη μία αναμέτρηση για τον Ατρόμητο, καθώς το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Μαρκόφσκι στο 85′ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με διαγώνιο σουτ, χάνοντας την τελευταία καλή ευκαιρία για την Ξάνθη, ενώ ο Λυμπερόπουλος στο 87′ σταμάτησε το σουτ του Μπρίτο, που προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη των  γηπεδούχων.

Η εξέλιξη του αγώνα, δηλώσεις πριν και μετά το παιχνίδι στο νέο Match Center του Novasports.gr

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 26η
Αγώνας: Ατρόμητος-Ξάνθη
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Μήτσιος
Βοηθοί: Τάτσης, Δημητριάδης

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας (59΄ Μπρίτο), Φυτανίδης, Επστάιν (65΄ Αναστασάκος), Καραγκούνης (72΄ Σφακιανάκης), Μήτρογλου, Δημούτσος.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Φλίσκας, Βλαχοδήμος (64΄ Μαρκόφσκι), Βασιλακάκης, Σουάνης (54΄ Εντιμάρ), Πόι (85΄ Καζάκης), Μαρσελίνιο.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Καραμάνος του Ατρομήτου και Μπαξεβανίδης της Ξάνθης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.