Η τραγωδία της Θύρας 7

8 Φεβρουαρίου 1981. Πρόκειται για την πιο τραγική ημερομηνία στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απόγευμα Κυριακής και το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στα γήπεδα. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη διαδραματίζεται το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Σαργκάνης, Γαλάκος, Αναστόπουλος, Νικολούδης εναντίον...

8 Φεβρουαρίου 1981. Πρόκειται για την πιο τραγική ημερομηνία στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απόγευμα Κυριακής και το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στα γήπεδα. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη διαδραματίζεται το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Σαργκάνης, Γαλάκος, Αναστόπουλος, Νικολούδης εναντίον Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς και Μαύρου.

Ο Ολυμπιακός είναι σαρωτικός. Με τρία γκολ του Γαλάκου και από ένα των Κουσουλάκη, Ορφανού και Βαμβακούλα επικρατεί με 6-0 και 35.450 οπαδοί παραληρούν στο γήπεδο.

Η ασυγκράτητοι φίλαθλοι της Θύρας 7 θα προσπαθήσουν να βρεθούν στη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τους παίκτες. Ένας όμως θα γλιστρήσει μπροστά στη μισάνοιχτη πόρτα. Καθώς οι υπόλοιποι σπρώχνονται για να βγουν θα πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο. Η αποσυμφόρηση του χώρου θα σταθεί αδύνατη. Στις σκάλες οι οπαδοί θα βρεθούν ο ένας πάνω στον άλλο. Στις 5 ο θρίαμβος του Ολυμπιακού και η συντριβή της ΑΕΚ έχουν ξεχαστεί. Η αστυνομία θα καταφέρει να απεγκλωβίσει αρκετό κόσμο, πολλοί είναι όμως τραυματίες. Κάποιοι, νεκροί.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.