Απολύθηκαν συγγραφείς του Guild Wars 2

Μετά από καβγά με streamer.Οι συγγραφείς Jessica Price και Peter Fries απολύθηκαν από την ArenaNet...

Μετά από καβγά με streamer.

Οι συγγραφείς Jessica Price και Peter Fries απολύθηκαν από την ArenaNet μετά από μια αμφισβητούμενη ανταλλαγή “πυρών” στο Twitter με συνεργάτη του YouTube.

Ξεκίνησε την Τρίτη, όταν η Price έκανε tweet για ένα thread που επεκτάθηκε σε ένα πρόσφατο Reddit AMA σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης χαρακτήρων στα MMO. Παρουσιάζει τη δυσκολία στη δημιουργία ενός μοναδικού χαρακτήρα, το οποίο υποτίθεται ότι λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για ένα πλήθος διαφορετικών παικτών.

“Το ‘βρώμικο’ μυστικό είναι ότι δεν είμαι σίγουρος αν είναι δυνατό να καταστήσω ένα χαρακτήρα MMORPG (ή CRPG) δελεαστικό, επειδή οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσδοκίες για το τι θα είναι αυτός ο χαρακτήρας, σε αντίθεση με έναν προ-σχεδιασμένο χαρακτήρα σε ένα single player παιχνίδι.”

Το νήμα έπεσε στο μάτι του YouTuber Deroir, ενός streamer που εμπλέκεται με τη δημιουργία περιεχομένου με την ArenaNet, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του προγραμματιστή.

“Αν όμως οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν ουσιαστικά τον χαρακτήρα τους μέσα από επιλογές διαλόγου”, απάντησε ο Deroir στην Price, “τότε ίσως οι παίκτες θα επωφεληθούν περισσότερο από την πτυχή του ρόλου του συγκεκριμένου MMORPG. Η Price απάντησε την Τετάρτη λέγοντας: “Ευχαριστώ που προσπάθησες να μου πεις τι κάνουμε εσωτερικά, dude 9_9 … Ο επόμενος τυχαίος που θα προσπαθήσει να εξηγήσει την έννοια του διακλαδικού διαλόγου σε μένα, που έχω ασχοληθεί 10 χρόνια με τον χώρο, θα τρώει απευθείας ban”.

Στη συνέχεια επισήμανε την αρχική απάντηση του Deroir με το σχόλιο: “Σήμερα, ως γυναίκα dev: ‘Επίτρεψέ μου, ως ένα άτομο που δεν εργάζεται μαζί σου, να σου εξηγήσω πώς να κάνεις την δουλειά σου”.

Από εκεί, τα μέλη της κοινότητας του Guild Wars 2 και άλλοι στο Twitter ξεκίνησαν επιθέσεις προς τις δύο κατευθύνσεις: μερικοί ενάντια στον Deroir για φαινομενικό mansplaining στην Price, και κάποιοι έναντι της Price που δεν ξεκίνησε μια πιο σοβαρή επικοινωνία με αφορμή το σχόλιο του Deroir. Όροι όπως το “SJW” και η “πολιτική των φύλων” χρησιμοποιήθηκαν καθώς η θερμή συνομιλία μεταφέρθηκε στο Reddit, όπου ξεκίνησαν πολλαπλά θέματα στο subdreddit του Guild Wars 2.

Με τη σειρά του, ο Fries σχολίασε, προς υπεράσπιση της Price. “Έχω να πω κάτι που ελπίζω να καταλάβει: ποτέ δεν ζητήσαμε τα σχόλιά του”, έγραψε σε ένα tweet που διαγράφηκε από τότε. “Αυτοί είναι οι ιδιωτικοί μας λογαριασμοί. Φανταστείτε ότι είστε αστρονόμος και αρχίζετε να μοιράζεστε μερικά πράγματα που έχετε μάθει τους τελευταίους μήνες από τότε που ξεκινήσατε ένα ερευνητικό έργο, μόνο για να σας πει τι να κάνετε κάποιος λαϊκός”. Ο Deroir απάντησε λέγοντας ότι ήταν “απογοητευμένος”. “Σε έναν κόσμο όπου οι συζητήσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και να μην υποβαθμίζονται, αλλά το αντίθετο γίνεται πραγματικότητα, βρήκα τον εαυτό μου εν μέσω ενός πολέμου στον οποίο δεν προτίθεμαι ποτέ να συμμετάσχω. Είμαι απογοητευμένος, αυτό είναι όλο”.

Η ArenaNet απηύθυνε έκκληση για το ζήτημα στο φόρουμ του Guild Wars 2 την Πέμπτη. “Πρόσφατα δύο από τους υπαλλήλους μας δεν κατάφεραν να υποστηρίξουν τα πρότυπα επικοινωνίας με τους παίκτες. Οι επιθέσεις τους στην κοινότητα ήταν απαράδεκτες”, δήλωσε ο συνιδρυτής της και πρόεδρος Mike O’Brien. “Ως αποτέλεσμα, δεν είναι πλέον με την εταιρεία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι οι δηλώσεις που έκαναν δεν αντανακλούν τις απόψεις της εταιρείας… Ως εταιρεία προσπαθούμε πάντα να έχουμε μια συνεργατική σχέση με την κοινότητα του Guild Wars. Εκτιμούμε τα σχόλιά σας”.

Ο Fries συνεργάστηκε με την ArenaNet για 13 χρόνια, ενώ η Price ήταν με την αφηγηματική ομάδα του Guild Wars 2 για λιγότερο από ένα χρόνο.


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.