Τα κρυφά χαρτιά του ΑΟΞ

Ο Κασάδο, με το γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, μπήκε σε μια λίστα με ονόματα σκόρερ-έκπληξη, οι οποίοι κρατούν τους Θρακιώτες σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ο Κασάδο, με το γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, μπήκε σε μια λίστα με ονόματα σκόρερ-έκπληξη, οι οποίοι κρατούν τους Θρακιώτες σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Η δουλειά των Γέντρισεκ, Κάστρο, ακόμη και των μεσοεπιθετικών, είναι να βρίσκουν δίχτυα. Καμία εντύπωση, λοιπόν, δεν προκαλεί το γεγονός ότι αυτοί σκοράρουν. Όταν, όμως, τα γκολ πετυχαίνουν παίκτες όπως ο Κασάδο ή ο Μπαξεβανίδης, κι αυτά είναι σημαντικά, τότε είναι θέμα!

Ο Ισπανός αμυντικός του ΑΟΞ, λοιπόν, με το γκολ που σημείωσε την περασμένη Κυριακή (29/5) απέναντι στην ΑΕΛ, όχι μόνο άνοιξε λογαριασμό ο ίδιος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην προσπάθεια που κάνει να πάρει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Κασάδο έγινε ο εντέκατος παίκτης την τρέχουσα περίοδο για τον ΑΟΞ, που σκόραρε. Από τους άλλους δέκα, είναι αξιοσημείωτα τα γκολ που πέτυχαν οι Μπαξεβανίδης, Μεχία (2), Λισγάρας (2) και Σιλά. Γκολ από αμυντικούς παίκτες, ιδιαιτέρως σημαντικά για την ομάδα της Ξάνθης, που η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε πολύ αυτή τη σεζόν σε ό,τι αφορά στις επιθετικές της επιδόσεις.

Ο Μπαξεβανίδης σκόραρε το δεύτερο γκολ κόντρα στον Πλατανιά εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που τελικώς έληξε 3-2 για τους Θρακιώτες. Ο Λισγάρας πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στα Πηγάδια κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1 το τελικό σκορ), αλλά και το πρώτο γκολ στην εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Μεχία άνοιξε το σκορ στη νίκη με σκορ 0-2 στην Κέρκυρα απέναντι στον ΑΟΚ, και πέτυχε το μοναδικό γκολ στην εκτός έδρας νίκη του ΑΟΞ στη Λαμία (0-1 τελικό αποτέλεσμα). Ο Σιλά πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΑΟΞ στην εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-2 στην Κέρκυρα. 

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, όλα τα γκολ των αμυντικών παικτών του ΑΟΞ έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα και –εκτός αυτό του Λισγάρα κόντρα στον Ολυμπιακό- επετεύχθησαν σε νίκες της θρακιώτικης ομάδας. Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τα κρυφά χαρτιά της Ξάνθης, που την κράτησαν σε ευρωπαϊκή τροχιά μέχρι το φινάλε της σεζόν. Τώρα, τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα είχε ρεπό σήμερα (1/5). Επιστρέφει αύριο στις προπονήσεις, με τους Φλίσκα και Λισγάρα να κάνουν θεραπεία για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τον ερχόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας (6/5).    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.