“Καταστρέφουν κάθε γιορτή”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καυτηρίασε την συμπεριφορά των οπαδών οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού να χαρούν την πρόκρισή τους στο Final 4.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καυτηρίασε την συμπεριφορά των οπαδών οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού να χαρούν την πρόκρισή τους στο Final 4. «Με αυτά που γίνονται δεν έχουν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν όπως θέλουν. Την Πέμπτη το βράδυ το γήπεδο ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Ήταν, ίσως, η πιο ωραία βραδιά όλα τα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό. Πάντα όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα είναι φοβερή. Και πώς να μην είναι έτσι;

Μιλάμε για τον σύλλογο με τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Αυτό που ήθελα κι εγώ και οι παίκτες μου, μετά το αγώνα με τη Μακάμπι, ήταν να μας δοθεί η δυνατότητα να τους ευχαριστήσουμε όλους για τη συμπαράσταση τους και τη βοήθεια τους, αλλά δεν μας άφησαν να το κάνουμε», είπε ο Σέρβος τεχνικός στην εφημερίδα “Πράσινη”.

Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι εκείνοι που μπήκαν στο παρκέ είναι Παναθηναϊκοί και είμαι σίγουρος ότι ήταν το ίδιο χαρούμενοι με εμάς. Όμως αυτό που έκαναν ήταν λάθος» είπε με απόλυτο τρόπο και υπογράμμισε: «Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αυτό είναι λάθος τρόπος να πανηγυρίζουν. Δεν το θέλω άλλο αυτό. Αυτό συμβαίνει εδώ και 13 χρόνια. Σε κάθε παιχνίδι που υπάρχει κάποιος λόγος να γιορτάσουμε, συμβαίνει αυτό το πράγμα. Τα καταστρέφουν όλα. Μερικοί. Είπα αυτά που είπα και τα πιστεύω. Είπα αυτά που αισθάνομαι».

Ο Ομπράντοβιτς μίλησε και στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη στον τέταρτο αγώνα, στο Τελ Αβίβ:
«Ήμουν σίγουρος πριν από αυτό το ματς ότι θα τα καταφέρουμε. Απόλυτα σίγουρος. Είχα δυνατή πεποίθηση ότι θα ισοφαρίσουμε τη σειρά και τη μετέφερα στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα και για αυτούς τους παίκτες. Θα είμαστε πάντα μαζί στην πορεία αυτή, που διανύουμε».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού:
«Κάθε προπονητής θέλει από τους παίκτες του, απαιτεί από την ομάδα του, 40 λεπτά συγκέντρωση. Είναι κάτι, που λέγεται εύκολα, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να εφαρμοσθεί. Το καλό για μας είναι ότι μεσολαβεί ένας μήνας και κάτι παραπάνω για το φάιναλ φορ, άρα έχουμε χρόνο να βελτιώσουμε πράγματα. Και ατομικά και ομαδικά. Το φάιναλ φορ απαιτεί καλύτερο πρόσωπο από αυτό που δείχνουμε, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία».

Για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ, στα ημιτελικά:
«Έχουμε παίξει δύο φορές φέτος με την ΤΣΣΚΑ και τις δύο γνωρίσαμε την ήττα. Στο ΟΑΚΑ χάσαμε στην παράταση, στη Μόσχα παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όχι, όμως, και στην επανάληψη. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι τον ημιτελικό. Και λέω ξανά πως εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο».

Για την προοπτική κατάκτησης του έβδομου τίτλου στην Ευρώπη:
«Η καθεμία από τις τέσσερις ομάδες, που θα πάνε στο Final 4, έχουν τις πιθανότητές τους να πάρουν την Ευρωλίγκα. Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους της κάθε ομάδας, που θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, αυτό θα σας πουν: ότι πιστεύουν πως η ομάδα τους θα είναι η νικήτρια. Αν ετοιμάζω κάτι για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ; Καμία σχέση. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι τότε. Και άλλωστε εμείς οι προπονητές σκεφτόμαστε πράγματα, σχεδιάζουμε, έχουμε ιδέες, αλλά το κλειδί είναι οι παίκτες. Ο,τι και να πούμε εμείς, αν οι παίκτες στο παρκέ δεν είναι αυτοί που πρέπει, δεν γίνεται τίποτα. Σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι το Final 4, πρέπει να πάρουμε βοήθεια από όλους τους παίκτες, που θα χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που έγινε όντως στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός δεν πάει για απλή συμμετοχή στην Πόλη. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει με τίποτα».

Για τη διπλή ελληνική παρουσία σε Final 4:
«Είναι καταπληκτικό αυτό το αγωνιστικό αποτέλεσμα για τις δύο ελληνικές ομάδες. Και ξέρετε γιατί; Διότι μετά το ταραχώδες καλοκαίρι, που είχαν και οι δύο, δεν νομίζω ότι πολλοί πίστευαν τότε ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Final 4. Τι νομίζω για τον Ολυμπιακό; Δεν θέλω να μιλήσω σχετικά. Θέλω να μιλάω μόνο για την ομάδα μου και για καμία άλλη».

Για τις δυσκολίες του περασμένου καλοκαιριού:
«Ήταν περιπετειώδες το καλοκαίρι, υπό την έννοια ότι υπήρξε μία διαρκής και δυνατή διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος, που έγινε η καλύτερη δυνατή προσπάθεια και θέλω να ξαναπώ, για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ στους κυρίους Γιαννακόπουλους. Η συνεισφορά τους για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι τεράστια».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:
«Όλοι λένε για τον Διαμαντίδη, πόσο σπουδαίος παίκτης είναι, πόσο εκπλήσσει συνεχώς τον κόσμο με τα πράγματα, που κάνει. Αναρωτιέται κανείς γιατί παρουσιάζει αυτή την εικόνα; Είναι πολύ απλό: τις τελευταίες μέρες δεν κάναμε πρωινή προπόνηση, έτσι ήταν το πρόγραμμα που είχαμε βγάλει. Ο Διαμαντίδης, όμως, με τον Νικ Καλάθη δεν κάθισαν στα σπίτια τους, δεν πήγαν κάπου αλλού, ήταν στο γήπεδο. Έκαναν προπόνηση και έβγαλαν για μία ακόμα φορά το πάθος που έχουν για τη δουλειά τους, για αυτό που κάνουν. Άλλες φορές το ίδιο πράγμα έχει γίνει από άλλους παίκτες μας. Ο Διαμαντίδης έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, ατομικούς και ομαδικούς, δεν σταματάει, όμως, να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος. Αγαπάει το μπάσκετ και το δείχνει. Είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού».

Για τους Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους:
«Είναι δύο σπουδαίοι παίκτες, που μας έδωσαν και μας δίνουν πολύτιμη βοήθεια στο παρκέ. Επίσης σημαντικό, όμως, είναι ότι δίνουν το πολύ καλό παράδειγμα για τους μικρότερους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.