«Το μικρό μωρό» του Τζουζέπε Ρόσι

H ζωή του θα μπορούσε να γίνει άνετα ταινία. Το 1/4 της 14χρονης καριέρας του το έχει περάσει τραυματίας.Τώρα στα 31 του χρόνια, προσπαθεί να επιστρέψει μετά τον 5ο τραυματισμό του στο γόνατο και τον 3ο τραυματισμό στους πρόσθιους σταυροειδείς συνδέσμους.

H ζωή του θα μπορούσε να γίνει άνετα ταινία. Το 1/4 της 14χρονης καριέρας του το έχει περάσει τραυματίας.Τώρα στα 31 του χρόνια, προσπαθεί να επιστρέψει μετά τον 5ο τραυματισμό του στο γόνατο και τον 3ο τραυματισμό στους πρόσθιους σταυροειδείς συνδέσμους.
Παρά τα τεράστια προβλήματα που δεν άφησαν τον Τζουζέπε Ρόσι να κάνει μία μεγάλη καριέρα, η αποφασιστικότητα του να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο, είναι πιο δυνατή από ποτέ. 

«Όταν κάθομαι και συνειδητοποιώ τα προβλήματα αυτά, ενοχλούμε και περνάνε διάφορες σκέψεις από το κεφάλι μου. Κάθε τραυματισμός έχει τη δική του ιστορία. Μπορεί να έχεις χάσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή μία μεγάλη μετεγγραφή. 
Αλλά τα όνειρα δεν σταματούν εδώ και είμαι έτοιμος να ζήσω αυτά τα όνειρα και να συνεχίσω να προσπαθώ να κερδίσω αυτό που έχασα».

Ο Ιταλός πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Βιγιαρεάλ και της Φιορεντίνα, έχει μείνει ελεύθερος, μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Τζένοα και ψάχνει το νέο του σταθμό. Το «μικρό του μωρό», όπως συνηθίζει να λέει το ποδόσφαιρο, τον βοήθησε στις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής του. 
Έμαθε να μάχεται από το είδωλο του που ήταν ο Ράιαν Γκιγκς και από τον θρυλικό πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι για να σταματήσω» εξηγεί ο Ρόσι. Ο 31χρονος επιθετικός, λέει ότι δεν θυμάται ακριβώς πόσες επεμβάσεις έχει κάνει στο γόνατο – ίσως τέσσερις ή πέντε – που έχουν καταστρέψει την καριέρα του, από την εποχή που έφυγε από το Ολντ Τράφορντ. 
Μάλιστα τότε ο Φέργκιουσον δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει, παρά την εξαιρετική πρόταση της Βιγιαρεάλ των 8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο 19χρονος τότε Ρόσι, ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο σε πρώτη ομάδα, μετά από τρία χρόνια σε μία φοβερή ομάδα Νέων, όπως αυτή της Γιουνάιτεντ,με παίκτες όπως για παράδειγμα ο Ζεράρ Πικέ. 
Ήταν μία μεγάλη επιτυχία να πάει στη La Liga, αλλά στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα τραυματισμών.
= Τον Οκτώβριο του 2011 έσπασε τους πρόσθιους σταυροειδείς συνδέσμους στο δεξί του γόνατο. 
= Έπαθε υποτροπή τον Απρίλιο του 2012 όταν ήταν στη Φιορεντίνα, αλλά δεν έπαιξε πάλι μέχρι τον Μάιο του 2013.
= Πρόβλημα στους συνδέσμους στο γόνατο τον Ιανουάριο του 2014, πάλι έξω για 4 μήνες.
= Τον Αύγουστο του 2014 υπέστη ζημιά στο δεξί του γόνατο για 4η φορά και έμεινε εκτός για έναν χρόνο. 
= Τον Απρίλιο του 2017, κατά την διάρκεια του δανεισμού του στη Θέλτα, έσπασε πάλι τους πρόσθιους σταυροειδείς συνδέσμους στο δεξί του γόνατο.

Τώρα βρίσκεται ξανά χωρίς ομάδα, αλλά δεν πτοείται. Δίνει μαθήματα ζωής ο Ιταλός επιθετικός.
«Η δουλειά μου τώρα είναι να δείξω ότι είμαι πίσω, να διασκεδάσω πάλι παίζοντας ποδόσφαιρο  και να μπορέσω να βοηθήσει μία ομάδα να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.