Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον αυθεντικό “RoboCop” του Midnight Express

Μια ακόμα badass μεταμεσονύχτια προβολή.Το Midnight Express φέρνει old time classic...

Μια ακόμα badass μεταμεσονύχτια προβολή.

Το Midnight Express φέρνει old time classic κινηματογραφική δράση και σε συνεργασία με το IGN Greece σας χαρίζει διπλές προσκλήσεις για τη μεταμεσονύχτια προβολή του αυθεντικού “RobCop”.

Μετά από δυο αδιάφορα sequel κι ένα φρικτό remake (η MGM ανακοίνωσε πρόσφατα πως προετοιμάζει μια νέα εκδοχή σε σκηνοθεσία του Neill Blomkamp), η πρώτη, αυθεντική ταινία επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι «ανοίγει» το πρόγραμμα του Μαΐου για το Midnight Express που συνεχίζει να προβάλει κάθε Σάββατο και δεύτερη Παρασκευή cult διαμάντια από κάθε άκρη του σινεφιλικού φάσματος. Κι αυτό το Σάββατο, στις 4 Μαΐου προβάλει, για μια μοναδική μεταμεσονύχτια προβολή, την αλογόκριτη (κοινώς, uncut) εκδοχή του αριστουργήματος του Paul Verhoeven σε ανάλυση 2Κ, με τη συνεργασία της MGM και της Odeon.


Σκηνοθεσία: Paul Verhoeven

Μουσική: Βασίλης Πολυδούρης
Πρωταγωνιστούν: Peter Weller, Nancy Allen, Kurtwood Smith, Ronny Cox
Διάρκεια: 100′

Δώρα

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τη μεταμεσονύχτια προβολή του “RoboCop” (1987), που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 04 Μαΐου, στις 00.30, στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180 / ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι), στα πλαίσια του Midnight Express.

Στο μέλλον, σε ένα δυστοπικό Ντιτρόιτ, μια εταιρεία ρομποτικής τεχνολογίας παίρνει τον έλεγχο της επιβολής του νόμου της πόλης. Η OmniCorp αναλαμβάνει να μετατρέψει τον αστυνομικό Αλεξ Μέρφι, που τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Έτσι, ο Robocop κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ επιβάλλοντας την τάξη και η εταιρεία φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Το 1987 ήταν μια χρονιά παγκόσμιας πολιτικής σύγχυσης – ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Η διεφθαρμένη διοίκηση του Ρόναλντ Ρίγκαν παρέδωσε ένα μονάχα μάθημα: Η Εξουσία δεν είναι με το μέρος μας. Και φυσικά το Χόλιγουντ αποφάσισε να παίξει αυτό το χαρτί – αφού δεν είχε καλύτερο. Όλα ξεκίνησαν από ένα σενάριο που κανείς δεν ήθελε να γυρίσει. Για την ακρίβεια, κανείς δεν ξεπερνούσε την πρώτη σελίδα. Μα είναι τίτλος αυτός; «Robocop»! Ακούγεται σαν ταινία τελευταίας διαλογής, απ’ αυτές που κάποτε προοριζόντουσαν για τα ράφια των video-club. Ακόμα και ο Φερχόφεν δεν ήθελε να τη γυρίσει: η πρώτη αντίδραση του ήταν να πετάξει το σενάριο στα σκουπίδια. Ήταν η σύζυγος του που, αφού το διάβασε πρώτη, τον έπεισε να το αναλάβει. Έτσι, στα χέρια του το «Robocop» μεταμορφώθηκε σε μια ανελέητη, σχεδόν σαρκοβόρα σάτιρα με εκρήξεις θεαματικής βίας που φυσικά ήρθαν τετ-α-τετ με το ψαλίδι των λογοκριτών. Εξαιρετική δουλεία γίνεται και από το cast: Ο Πίτερ Γουέλερ φαντάζει άκρως ηρωικός και εκφραστικός και ας κρύβεται κάτω από τόνους προσθετικών εφέ, ενώ τεράστιες μορφές παραμένουν όλοι οι τύποι από την συμμορία του Μπόντικερ – ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον Βασίλη Πολυδούρη ο οποίος συνέθεσε ένα από τα πιο επικά και πλέον αναγνωρίσιμα soundtrack στην ιστορία του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας.

Πάρε Μέρος

a Rafflecopter giveaway

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.