Ύψωσε την γροθιά του κατά του ρατσισμού ο Ρομέλου Λουκάκου

Χριστίνα Κομίνη
17/10/2018 • 00:03
Ο Λουκάκου πανηγυρίζει.
  • shares

Ήταν 16 Οκτωβρίου 1968 όταν γραφόταν ιστορία από δυο μαύρους αθλητές στο βάθρο των Ολυμπιονικών των 200 μέτρων. Πάνω στο βάθρο οι δύο αθλητές με θάρρος απαράμιλλο σήκωσαν ψηλά τη γροθιά τους φορώντας μαύρα γάντια. Ένα συγκλονιστικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ήταν ο Τόμι Σμιθ, μεγάλος νικητής και ο τρίτος του τελικού Τζον Κάρλος. Δύο μαύροι αθλητές που έμελλε να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία του Παγκόσμιου αθλητισμού και όχι μόνο. Στα βήματά τους αυτά βαδίζουν και σύγχρονοι μαύροι αθλητές, που τιμώντας την επέτειο από εκείνη τη μεγάλη στιγμή, υψώνουν την δική του "μαύρη γροθιά". Ένας απ' αυτούς και ο Βέλγος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρομέλου Λουκάκου.

"50 χρόνια πριν, ο Ολυμπιονίκης Τόμι Σμιθ ύψωσε τη γροθιά του για ίσα δικαιώματα. Σήμερα, στέκομαι μαζί του, εξακολουθώντας να παλεύω για παγκόσμια ισότητα. Ελάτε μαζί μου!

Σηκώστε τη γροθιά σας και κάνετε ποστάρισμα. Για κάθε υψωμένη γροθιά και φωτογραφία που θα μοιραστείτε, η PUMA θα δώρίσει 1 ευρώ στην ACLU (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα)",

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
25/06/2019 • 11:28

Αστάθμητη παράμετρος στις εκλογές τα ποσοστά των "μικρών" κομμάτων

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι εάν υπάρξει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Υπάρχουν νέα δεδομένα καθώς πολλά κόμματα και πολτικοί συνδυασμοί σε σχέση με τις Ευρωεκλογές δεν θα είναι στη διαδικασία της 7ης Ιουλίου.