Ο Ολυμπιακός του Πιάτσα και ο ΠΑΟΚ των αστέρων

Ο Παντελής Λώλης γράφει στο μπλογκ του στο novasports.gr για τον σπουδαίο αποψινό τελικό του League Cup ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο αποψινός τελικός του League Cup εδώ στη Σύρο θα δώσει, ελπίζουμε, απάντηση στο ερώτημα που εδώ και αρκετές μέρες πλανάται στην βολεϊκή ατμόσφαιρα.

Ποιος είναι αυτός που θα πάρει την πρώτη κούπα της χρονιάς. Θα είναι ο Ολυμπιακός, η πιο σταθερή ομάδα της περιόδου που είναι ομάδα από το Α μέχρι το Ω χωρίς το τεράστιο όνομα (πλην Όγκουρτσακ) ή θα είναι ο ΠΑΟΚ που δεν έχει επιδείξει σταθερότητα αλλά αν φωνάξεις “σταρ” θα γυρίσουν τουλάχιστον πέντε άτομα; Τελικός λοιπόν Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στη Σύρο με τις δύο ομάδες και τους προπονητές τους να μετράνε τις δυνάμεις τους ενόψει των πιθανών συγκρούσεων σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Ένας πολύ διαφορετικός, σε σχέση με πέρσι, τελικός, αφού για πρώτη φορά θα συγκροστούν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό και πλάνο. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι χτίστηκε πάνω στον προπονητή του Ρομππέρτο Πιάτσα ο οποίος έφερε στον Πειραιά παίκτες που δεν έχουν εμπειρία (πλήν Όγκουρτσακ) αλλά που διαθέτουν σίγουρα ταλέντο. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή και δεν είναι ομάδα των παικτών όπως ήταν μέχρι πέρσι όταν είχε στο δυναμικό τους αστέρια και έμπειρους παίκτες. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ στα σοβαρά …μερεμέτια του Καλμαζίδη τον Ιανουάριο, πρόσθεσε τον καλύτερο παίκτη που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα που δίνει στον ΠΑΟΚ και άλλη λάμψη.

Γιατί ο Λι δεν είναι ο μοναδικός παίκτης σταρ του νταμπλούχου. Ο Βασίλης Κουρνέτας παραμένει αξία ανεκτίμητη, ενώ ο Χιμένες απέκτησε παρτενέρ τον συμπατριώτη του Σεπέδα που στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος παίζει με τον τίτλο του MVP που έφερε από το Προολυμπιακό του Καναδά. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό στο “Δ. Βικέλας” της Ερμούπολης θα “συγκρουστούν” δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο Ολυμπιακός του Πιάτσα και της ευρωπαϊκής κουλτούρας και ο ΠΑΟΚ του Καλμαζίδη των Σεπέδα, Λι και Χιμένες που ήδη έχουν τσεκάρει το Ολυμπιακό διαβατήριο για το Ρίο το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο μάξιμουμ και άρεσε πολύ στην Ελλάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρώτου γύρου με Παμβοχαϊκό και ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ άρεσε μόνο χθες κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί σίγουρα καλύτερο Έγκλεσκαλνς για να πάρει την κούπα, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί καλύτερο Γιαμπλόνσκι στο φλότινκ σέρβις (κτύπημα τακτικής και όχι δύναμης ή ταχύτητας) που πιθανότατα θα επιλέξει ο Ολυμπιακός. Όπως και να έχει ο αποψινός τελικός γεννά πολλά ερωτήματα πριν την έναρξη του και θα βγάλει πολλά συμπεράσματά μετά τη λήξη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.