Ωριμότητα, όπως στα προηγούμενα ντέρμπι

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ωριμότητα που θα πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στο επικείμενο ντέρμπι των «αιωνίων», έτσι ώστε να πάρει τη νίκη.

Χωρίς καμία αμφιβολία, την Κυριακή το βράδυ ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του θα χρειαστεί να αντλήσουν δύναμη και να πάρουν ώθηση από την εξέδρα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να επικρατήσει του Παναθηναϊκού, στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν με αντίπαλο από τη «δεξαμενή» των παραδοσιακών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτός και αν η Πολιτεία αλλάξει την απόφασή της και ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας.

Ασφαλώς και θα πρέπει ο κόσμος που θα παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τους «πράσινους», να ελέγξει τα συναισθήματά του και να μην ξεφύγει «σπιθαμή» από τα επιτρεπτά όρια. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η συμπεριφορά των φίλων των «ερυθρόλευκων» στα ματς υψηλού κινδύνου είναι υποδειγματική.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δεν υπάρχει από το ντέρμπι του προηγούμενου πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-2, με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η επιχείρηση υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας. Και τούτο συνέβη, διότι βρέθηκε στο -5 από την κορυφή, όπου ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όμως, η κερκίδα του φαληρικού γηπέδου έδειξε ωριμότητα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Όπως ακριβώς πρέπει να πράττει κάθε φίλαθλος.

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως στην παρούσα φάση, η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος για κάθε έναν από τους θεατές του ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Superleague. Οφείλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν δύναμη στους παίκτες των «Πειραιωτών». Όπως ακριβώς έπραξαν και στα ντέρμπι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο δε χρειάζεται να πράξουν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.