Γλυκόπικρη γεύση άφησε το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ στον Ίαν Παπανικολάου

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα του Ίαν Παπανικολάου μετά τη συμμετοχή του στο Εαρινό Ράλλυ Σπριντ. Ο νεαρός οδηγός, με το Toyota Yaris στα χέρια του, ρίχτηκε στη μάχη του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Χώματος με τον Γιώργο Κυπριανού στο δεξί μπάκετ, εγκαταλείποντας την προσπάθειά του λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας του.

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα του Ίαν Παπανικολάου μετά τη συμμετοχή του στο Εαρινό Ράλλυ Σπριντ. Ο νεαρός οδηγός, με το Toyota Yaris στα χέρια του, ρίχτηκε στη μάχη του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Χώματος με τον Γιώργο Κυπριανού στο δεξί μπάκετ, εγκαταλείποντας την προσπάθειά του λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας του. Πεδίο δράσης του αγώνα, ήταν η ειδική της Κινέτας με νέα χάραξη, μήκους 19.07 km.

Το πρώτο σκέλος κύλησε ομαλά για το πλήρωμα που πέτυχε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στη C6 και ατένιζε με αισιοδοξία τη συνέχεια του αγώνα: «Με το ρυθμό και το χρόνο μας στο πρώτο σκέλος ήμασταν υπερευχαριστημένοι, τη στιγμή που “δουλεύαμε” πρώτη φορά ως δίδυμο. Υπήρχαν βέβαια, περιθώρια βελτίωσης και έτσι στο δεύτερο σκέλος κινηθήκαμε πιο σβέλτα και επιθετικά», δήλωσε ο οδηγός. Η συνέχεια, ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, το κιβώτιο ταχυτήτων του Toyota Yaris είχε διαφορετική άποψη, όπως περιγράφει ο Παπανικολάου: «Ο αγώνας κύλησε υπέροχα μέχρι το σημείο της εγκατάλειψης, στα “πεύκα”, μόλις 5 km από τον τερματισμό του αγώνα. Από την αρχή της ειδικής το κιβώτιο ταχυτήτων «χτύπαγε» και περίπου στο 14ο χιλιόμετρο της διαδρομής παρέδωσε πνεύμα. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν στους αγώνες ράλλυ και τώρα μένει να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.»

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία ήταν έντονος, με το νεαρό οδηγό να αποδεικνύει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη C6: «Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι της νίκης, έχοντας ως αντιπάλους πολύ δυνατά πληρώματα. Είναι ωραίο να έχεις απέναντί σου ικανούς οδηγούς και η κορυφή να “παίζεται” στα δευτερόλεπτα, καθώς έτσι βελτιώνεσαι οδηγικά και ανεβαίνει το επίπεδο  του αγώνα.», ήταν τα λόγια του 26χρονου οδηγού. Για πρώτη φορά στο πλάι του Ίαν Παπανικολάου κάθισε ο Γιώργος Κυπριανού, με το αποτέλεσμα του πρώτου περάσματος να αποδεικνύει πως το δίδυμο «έδεσε» πολύ γρήγορα: «Με τον Γιώργο Κυπριανού συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Το φιλικό κλίμα μεταξύ μας βοήθησε και στον αγώνα, οπού ο Γιώργος με καθοδήγησε υποδειγματικά.», δήλωσε ο Παπανικολάου.

Επόμενος αγώνας του πληρώματος είναι το 37ο Ολυμπιακό Ράλλυ στις 2 και 3 Απριλίου, με τον οδηγό να κάνει …αγώνα δρόμου, ώστε να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.