Σύγχρονος Γκέραρντ ή Έλληνας Sir Alex;

Υπερβολικές ή όχι, οι παραπάνω εκφράσεις θα μπορούσαν να αποδοθούν στον Νίκο Καραγεωργίου ο οποίος σήμερα στο ματς Εργοτέλη-Κέρκυρας, συμπληρώνει 300 ματς ως προπονητής. Ξεκίνησε το 2000 την καριέρα του με την Skoda Ξάνθη, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ακριτική ομάδα. Ακολούθησαν πέντε σεζόν στην Ξάνθη, ένα μικρό πέρασμα απ' τον ΠΑΟΚ για να προσγειωθεί στην Κρήτη, όπου διανύει την έβδομη του σεζόν στον πάγκο του Εργοτέλη. Το Novasports.gr θυμάται κάποιες απ' τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του 49χρονου Καβαλιώτη τεχνικού.

Υπερβολικές ή όχι, οι παραπάνω εκφράσεις θα μπορούσαν να αποδοθούν στον Νίκο Καραγεωργίου ο οποίος σήμερα στο ματς Εργοτέλη-Κέρκυρας, συμπληρώνει 300 ματς ως προπονητής. Ξεκίνησε το 2000 την καριέρα του με την Skoda Ξάνθη, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ακριτική ομάδα. Ακολούθησαν πέντε σεζόν στην Ξάνθη, ένα μικρό πέρασμα απ’ τον ΠΑΟΚ για να προσγειωθεί στην Κρήτη, όπου διανύει την έβδομη του σεζόν στον πάγκο του Εργοτέλη. Το Novasports.gr θυμάται κάποιες απ’ τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του 49χρονου Καβαλιώτη τεχνικού.

Από αρχηγός προπονητής!
Βγαλμένη από βρετανικό σενάριο ήταν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Skoda Ξάνθης για πρώτη φορά το 2000. Ο Νίκος Καραγεωργίου αγωνίστηκε για οκτώ συνεχόμενες σεζόν στην Ακριτική ομάδα και όταν τον Απρίλιο του 2000 η Ξάνθη μπήκε σε περιπέτειες, ήταν η κατάλληλη στιγμή μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου να αναλάβει τα ηνία της αγαπημένης του ομάδας. Μέσα σε μια εβδομάδα κρέμασε τα παπούτσια του και πρόβαρε την φόρμα του προπονητή. Μόλις δύο νίκες και επτά ήττες σε εννέα ματς μέτρησε ο Καραγεωργίου με την ομάδα του να τερματίζει στην ενδέκατη θέση.  

Χρονιά όνειρο!
Η καλύτερη σεζόν του Καραγεωργίου στην Ξάνθη ήταν το 2001-2002 όταν με δώδεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και οκτώ ήττες εκτόξευσε την ομάδα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας! Είναι μέχρι σήμερα το δεύτερο υψηλότερο πλασάρισμα της Ξάνθης στην ιστορία της μετά την τέταρτη θέση του 2004-2005. Έφτασαν τους 42 πόντους, μόλις έξι πίσω απ’ την τέταρτη θέση που κατέλαβε ο ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη του Καραγεωργίου την ίδια σεζόν έφτασε ως τους τέσσερις του κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τον Ιωνικό και τον Άρη για να αποκλειστεί στα ημιτελικά απ’ την ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος.

Με ευρωπαϊκό αέρα!
Την επόμενη χρονιά έκανε ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά ματς με την κλήρωση να φέρνει στα Πηγάδια την Λάτσιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά και των Μιχαίλοβιτς, Στάνκοβιτς, Σιμεόνε και Καστρομάν. Το 4-0 στο Ολύμπικο της Ρώμης δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας, όμως τα Πηγάδια παρέμειναν αλώβητα, αφού το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Το άλμα της καριέρας του
Στις 17 Φεβρουαρίου του 2005 είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα, αναλαμβάνοντας τις τύχες του ΠΑΟΚ, μεσούσης της σεζόν μετά την απομάκρυνση του Αυστριακού Ραλφ Φρίνγκερ. Στις 20 Φεβρουαρίου έκανε ντεμπούτο με τον δικέφαλο του Βορρά κόντρα στην Καλλιθέα. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της Καλλιθέας του Τάκη Λεμονή και το ξεκίνημα του ήταν θετικό. Ακολούθησαν ακόμα πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες και η κατάληψη της πέμπτης θέσης, πίσω απ’ την πρώην ομάδα του, την Ξάνθη.
Τον πλήγωσε η «πρώην»

Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ του Καραγεωργίου ξεκίνησε με γκέλα τη σεζόν. Στις 27 Αυγούστου του 2005 η Ξάνθη του Γιάννη Ματζουράκη δεν λυπήθηκε τον επί επτά σεζόν προπονητή της και πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Παρασκευά Άντζα. Η ισοπαλία στην Τούμπα με τον Ατρόμητο λίγες μέρες αργότερα πύκνωσε τα σύννεφα για να ακολουθήσει η απόλυση του απ’ την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η έλευση στο Ηράκλειο!
Ο Καραγεωργίου αναζητώντας επαγγελματικό λιμάνι βρέθηκε στο Ηράκλειο, όπου ο ανερχόμενος Εργοτέλης έμεινε χωρίς προπονητή μετά την απομάκρυνση του Μανώλη Πατεμτζή. Ο Καραγεωργίου έκανε σπουδαία δουλειά απ’ την πρώτη στιγμή και ο Εργοτέλης επέστρεψε στη Superleague πανηγυρικά μπροστά από Κέρκυρα και Άρη.

Παραμονή με άνεση!
Η πρώτη χρονιά ήταν ιδανική για την ομάδα του Ηρακλείου, αφού εξασφάλισε με άνεση την παραμονή. Με έντεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και 13 ήττες συγκέντρωσε 39 πόντους, τέσσερις μπροστά απ’ την διακεκαυμένη ζώνη. Η δεύτερη σεζόν ωστόσο ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, με τον Εργοτέλη να γλιτώνει την επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία την τελευταία αγωνιστική με έναν βαθμό διαφορά απ’ τον Ατρόμητο που αποχαιρέτησε την κορυφαία κατηγορία.

Φονέας των γιγάντων!
Τη σεζόν 2008-2009 ο Εργοτέλης του Καραγεωργίου κοίταξε στα μάτια τους παραδοσιακά μεγάλους της Superleague συλλέγοντας έντεκα πόντους στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Κρητικοί κέρδισαν εντός έδρας τον Ολυμπιακό, ενώ πανηγύρισαν δύο φορές στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Στα βήματα της Ξάνθης
Ο Νίκος Καραγεωργίου έφερε τον Εργοτέλη στην όγδοη θέση της βαθμολογίας την περσινή σεζόν, στο καλύτερο πλασάρισμα των κρητικών στην Superleague. Σ’ ένα απ’ τα πιο δύσκολα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών ο Εργοτέλης στηρίχθηκε στο ενιαίο κορμό και κατάφερε ισορροπώντας τα αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας να μην κινδυνέψει.

300αρης ο Καραγεωργίου
Στα 299 ματς μέχρι στιγμής ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει πανηγυρίσει 99 φορές, 75 φορές έχει οδηγήσει την ομάδα του σε ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ έχει γνωρίσει σαν προπονητής την ήττα 125 φορές. Ο Καραγερωγίου συμπλήρωσε 50 ματς τον Αύγουστο του 2002 επικρατώντας του Ακράτητου με 0-1 σαν προπονητής της Ξάνθης. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2004 μέτρησε 100 ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας 0-0 διευθύνοντας την Ξάνθη. Τα 200 ματς ηρθαν στον πάγκο του Εργοτέλη και πάλι σε εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και πάλι με λευκή ισοπαλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.