Ανατροπή… made in Σαρλερουά

Την έκπληξη έκανε η Σαρλερουά, η οποία αφενός υποχρέωσε την Παρτιζάν σε ήττα με 84-79 στο Βέλγιο και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης, αφετέρου έκανε ένα μεγάλο δώρο στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία «προσευχόταν» γι' αυτή τη νίκη, για να έχει ελπίδες για πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα.

Την έκπληξη έκανε η Σαρλερουά, η οποία αφενός υποχρέωσε την Παρτιζάν σε ήττα με 84-79 στο Βέλγιο και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης, αφετέρου έκανε ένα μεγάλο δώρο στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία «προσευχόταν» γι’ αυτή τη νίκη, για να έχει ελπίδες για πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα. Οι Βέλγοι της έκαναν το χατήρι και δεν επέτρεψαν στους Σέρβους να εξασφαλίσουν στην 8η αγωνιστική την τέταρτη θέση του Γ΄ ομίλου που οδηγείς την επόμενη φάση, όπως έχουν πράξει οι Ρεάλ, Μακάμπι και Εφές. Πλέον, η Παρτιζάν βρίσκεται στο 3-5 και η ομάδα των Μπουρούση – Φώτση στο 2-5, όπως και η Σαρλερουά, με τις δυο τελευταίες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον ιταλικό Βορρά την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, σε περίπτωση νίκης της Παρτιζάν στη Μαδρίτη, την 9η αγωνιστική, τόσο η μία (Αρμάνι), όσο και η άλλη (Σαρλερουά) θα αποκλειστούν από τη συνέχεια.

Στην κορυφή του ίδιου γκρουπ, παρέμεινε η Ρεάλ, η οποία όμως είναι πια μόνη της στην πρώτη θέση, καθώς συνέτριψε τη Μακάμπι με 88-64 στη Μαδρίτη, χάρη στον εξαιρετικό Νίκολα Μίροτιτς (26π.). Έτσι, οι Ισραηλινοί μειονεκτούν μεν της «βασίλισσας», κατέκτησαν το εισιτήριο για τους «16»δε, καθώς τους… έφτασε η χθεσινή ήττα της Αρμάνι, εφόσον δεν κατάφεραν να νικήσουν οι ίδιοι απόψε.

Ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στους «16» της Ευρωλίγκα έκανε η Μπάμπεργκ. Οι Γερμανοί
πέρασαν από την Ισπανία, κερδίζοντας με 90-79 την Μάλαγα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Η αντίσταση που συνάντησε από τους Ισπανούς η «παρέα» του εκπληκτικού -απόψε- Τζένκινς (23π.) ήταν μικρή και έτσι δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην επιτυχία και να βρεθούν στην Τρίτη θέση του Β΄ ομίλου, αφήνοντας στην 4η την Ουνικάχα, καθώς πλέον υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Στο μεταξύ, η Σιένα με έναν εξαιρετικό Νίκο Ζήση να μοιράζει ασίστ και τους Άντερσεν και Ρακόσεβιτς να σκοράρουν, επικράτησε με 67-63 της Γαλατάσαράι στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Δ΄ ομίλου. Την ίδια ώρα, η πρώτη Μπαρτσελόνα, αν και δε βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά, δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να νικήσει την Ούνιξ στην Καταλονία με 63-50. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.