Στο Ρέθυμνο το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ “Golden Age Gym Festival 2020”!

Η επιθυμία της Ε.Γ.Ο. να φέρει στην Ελλάδα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση Γυμναστικής, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από το “Golden Age Gym Festival” του 2020, το οποίο ανατέθηκε στο Ρέθυμνο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG).

Η επιθυμία της Ε.Γ.Ο. να φέρει στην Ελλάδα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση Γυμναστικής, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από το “Golden Age Gym Festival” του 2020, το οποίο ανατέθηκε στο Ρέθυμνο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG).
 
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG στη Λοζάννη, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, συνοδεύτηκε από την πανηγυρική επικράτηση της ελληνικής υποψηφιότητας.
 
Την αναλυτική παρουσίαση της υποψηφιότητας έκανε ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο διεθνής κριτής ενόργανης και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG, Νίκος Προβιάς, ο οποίος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του προέδρου της UEG, Φαρίντ Γκαγίμποφ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 
Tο “Golden Age Gym Festival” αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.
Η διοργάνωση του μεθεπόμενου έτους θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις αρχές Οκτωβρίου του 2020 και αναμένεται να συνοδευτεί από ρεκόρ συμμετοχών, δημιουργώντας οφέλη σε πολλά επίπεδα.
 
Καθοριστικό ρόλο για την ανάληψη της διοργάνωσης διαδραμάτισε η έμπρακτη στήριξη από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης, που με την στάση της εγγυήθηκε την επιτυχία της ελληνικής υποψηφιότητας. Η πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ο. η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να ετοιμάζεται πλέον να φιλοξενήσει μία μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της γυμναστικής.
Πολύ σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα προσφέρει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο αντιπρύτανής του κ. Κώστας Σπανουδάκης, προκειμένου το “Golden Age Gym Festival 2020” να τελεστεί με απόλυτη επιτυχία.
 
Η Ε.Γ.Ο. είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του 2019, αλλά δεν επέμεινε σε αυτό παρότι είχε επίσης την απόλυτη υποστήριξη της UEG, επειδή αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή χρονικά περιθώρια και κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.
 
«Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, η Ελλάδα και το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσουν μία μεγάλη γιορτή της ευρωπαϊκής γυμναστικής, μία διοργάνωση που αποτελεί την ιδανική έκφραση αθλητικού τουρισμού και γνωρίζει διαρκή ανάπτυξη. Η Ε.Γ.Ο. ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ρυθμικής του Μαΐου του 2019, αλλά τελικά διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάληψη και την επιτυχημένη τέλεσή του μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρος της UEG Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος συμπλήρωσε:
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι το ‘Golden Age Gym Festival’ του Ρεθύμνου, η πρώτη σημαντική διοργάνωση που έρχεται στην Ελλάδα έπειτα από πολλά χρόνια, θα αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα για να επανέλθουμε πιο σταθερά σε ρόλο ‘οικοδεσπότη’ μεγάλων και επιτυχημένων διοργανώσεων, με τρόπο βιώσιμο, διαφανή, επωφελή για το άθλημά μας, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες. Η οικογένεια της ευρωπαϊκής γυμναστικής δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Ρεθύμνου και πλέον απομένει να εργαστούμε κατάλληλα, ώστε να αποδειχθούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.