ΕΒΖ: Στα δικαστήρια σκέφτονται να απευθυνθούν οι παραγωγοί


Τη νομική οδό σκέφτονται σοβαρά πλέον να ακολουθήσουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, με τον αντιπρόεδρό τους για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκη Πίππα, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εάν μέχρι και την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 δεν οριστεί διοίκηση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ που θα δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία σε ανάπτυξη, τότε και εμείς θα σκληρύνουμε τη στάση μας, αφού, πέμπτη ημέρα σήμερα, έχουμε υπό κατάληψη τα εργοστάσια της βιομηχανίας και κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά».

Υπογραμμίζεται ότι οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, που μένουν απλήρωτοι από την περσινή καμπάνια (8 εκατ. ευρώ) και περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τα κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος ολοκληρμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013, κρατούν υπό κατάληψη τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, μπλοκάροντας τις εισόδους με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πίππας μας υπογράμμισε ότι εάν τελικά επιλεγεί η νομική οδός, στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας θα συμπεριλαμβάνεται και η αποζήμιωση για τη φετινή σπορά, που όπως διευκρίνισε «ίσως και να ξεπερνά τα 53.000 στρέμματα σήμερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί ανέρχονται σε 4.000 σε όλη τη χώρα όταν προ πενταετίας, ξεπερνούσαν τους 6.000 και καλλιεργούνταν περισσότερα και από 200.000 στρέμματα. 

«Αγωνιζόμαστε κυρίως για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, η οποία πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια και να μην ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί» επανέλαβε ο ίδιος και πρόσθεσε: «παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία και στην τευτλοπαραγωγή, που αποτελεί προϊόν εθνικής σημασίας για τη χώρα μας».

«Μένουν πίσω οι δουλείες μας και πολλαπλασιάζονται, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στα όσα συμβαίνουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας, τευτλοπαραγωγός Τάσος Λιολιόπουλος, και τόνισε: «θα παραμείνουμε στις θέσεις μας μέχρι να έχουμε κάποια απάντηση. Όλοι μάς αποφεύγουν. Κανείς δεν μιλά για το τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη και το μέλλον της εταιρείας».

«Αν δεν μπορεί η πολιτεία να δουλέψει τα εργοστάσια της ΕΒΖ, ας τα δώσουν σε ιδιώτη ή ιδιώτες ή ακόμα και σε τοπικούς παράγοντες» επισήμανε ο πρόεδρος των Τευτλοεξαγωγέων νομού Σερρών Χρήστος Βαρούτης, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για το πως βλέπουν την πρόταση που κατέθεσε η Royal Sugar ΕΠΕ, για την αγορά του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες. Ο ίδιος σχολίασε: «αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις, η βιομηχανία θα κλείσει και η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας θα σβήσει, τη στιγμή που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.