To YouTube ξεκινά εκστρατεία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις

"Υποστήριξη της δημοσιογραφίας με την τεχνολογία που θα επιτρέπει στα νέα να ευδοκιμήσουν".Το...

“Υποστήριξη της δημοσιογραφίας με την τεχνολογία που θα επιτρέπει στα νέα να ευδοκιμήσουν”.

Το YouTube ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια πρωτοβουλία που ξεκινάει με στόχο να διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη νόμιμων οργανώσεων ειδήσεων. Επίσης, θα αναπτύξουν ένα νέο χαρακτηριστικό για να επισημάνουν την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα, καθώς και τη δυνατότητα προβολής αξιόπιστων πηγών ειδήσεων.

Το YouTube αντιμετώπισε πολλαπλά περιστατικά όπου οι ψεύτικες ειδήσεις κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα τους τελευταίους μήνες. Αποφάσισαν ότι το επόμενο βήμα είναι να αναλάβουν δράση ενάντια σε ψευδείς πληροφορίες, υποστηρίζοντας αξιόπιστες δημοσιογραφικές οργανώσεις στο YouTube και εκπαιδεύοντας τους χρήστες για το πώς θα χρησιμοποιήσουν την κρίση τους όταν εντοπίζουν ψευδείς πληροφορίες στην ψηφιακή εποχή.

Η πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει ειδησεογραφικούς οργανισμούς για να βοηθήσει στην οικοδόμηση βιώσιμων τηλεοπτικών επιχειρήσεων σε περίπου 20 αγορές ανά τον κόσμο. Αυτό θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση και εγκαταστάσεις βίντεο.

Για να επαληθεύσετε τις νόμιμες πηγές ειδήσεων, ένα νέο πλαίσιο ελέγχου στοιχείων θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένα βίντεο, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, για να βλέπουν οι χρήστες ακριβείς πληροφορίες. Το YouTube συνεργάστηκε με την Wikipedia και την Encyclopedia Britannica για να διασφαλίσει ότι πληρούνται τα υψηλότερα πρότυπα για αυτή τη λειτουργία.

Ένα από τα βασικά σημεία της πρωτοβουλίας είναι η αναδιάρθρωση του τρόπου με τον οποίο εμφανίζονται τα νέα στην πλατφόρμα, ιδιαίτερα τα τοπικά νέα. Το YouTube θα διευκολύνει την εύρεση ειδήσεων ποιότητας και σύντομων ειδήσεων, καθώς αλλάζει γρήγορα, και έχει δοκιμάσει λειτουργίες που συνδέουν αποτελεσματικά τις τοπικές ειδήσεις με την εφαρμογή του YouTube για οθόνες τηλεόρασης.

Πώς σας φαίνεται αυτή η πρωτοβουλία;


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.