Ρέιτσελ Βάις: Από τον «Επίμονο Κηπουρό» στην «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου

Η Ρέιτσελ Βάις, γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1970, στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, συμμετέχοντας αρχικά σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Death Machine» το 1994. Η πρώτη της εμφάνιση στο Χόλυγουντ έγινε δύο χρόνια μετά με το φιλμ «Chain Reaction», μαζί με τους Κίανου Ριβς και Μόργκαν Φρήμαν. Η...

Η Ρέιτσελ Βάις, γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1970, στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, συμμετέχοντας αρχικά σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Death Machine» το 1994. Η πρώτη της εμφάνιση στο Χόλυγουντ έγινε δύο χρόνια μετά με το φιλμ «Chain Reaction», μαζί με τους Κίανου Ριβς και Μόργκαν Φρήμαν. Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ευνοούμενη», όπου συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Λάνθιμο και εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για ένα αφιέρωμα με οδηγό δέκα από τις σημαντικότερες ερμηνείες της.

«Ο Επίμονος Κηπουρός» (The Constant Gardener – 2005) του Φερνάντο Μεϊρέγιες

Ο Τζάστιν Κουέιλ είναι ένας διπλωμάτης παντρεμένος με την ακτιβίστρια Τέσα. Όταν εκείνη πηγαίνει με τον συνεργάτη της Άρνολντ στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, εκείνος αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Η Τέσα είχε ανακαλύψει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα. Μετά από αυτήν την ανακάλυψη, εκείνη και ο Άρνολντ βρίσκονται νεκροί. Μετά από πολλές προσπάθειες να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, αλλά και πολλές προειδοποιήσεις για τη ζωή του, ο Τζάστιν μαθαίνει ότι η Τέσα δολοφονήθηκε λόγω μίας αναφοράς που είχε και έγραφε ότι τα φάρμακα αυτά ήταν επικίνδυνα.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ρέιφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ουμπέρ Κουντέ και Μπιλ Νάι. Μία αξιόλογη ταινία, η οποία στα 78α βραβεία Όσκαρ έλαβε υποψηφιότητα σε τέσσερις κατηγορίες: διασκευασμένου σεναρίου (Τζέφρι Κέιν), μοντάζ, πρωτότυπης μουσικής και Β’ γυναικείου ρόλου (Ρέιτσελ Βάις) και κέρδισε στην τελευταία. Ενώ και στις Χρυσές Σφαίρες έλαβε υποψηφιότητα σε τρεις κατηγορίες: καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη και Β’ γυναικείου ρόλου (Ρέιτσελ Βάις) και κέρδισε στην τελευταία.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.