Epic: Δεν κλέβουμε τα δεδομένα σας στο Steam

Η Epic απαντά στις κατηγορίες.Η Epic πήρε θέση σχετικά με τις κατηγορίες που την ήθελαν να...

Η Epic απαντά στις κατηγορίες.

Η Epic πήρε θέση σχετικά με τις κατηγορίες που την ήθελαν να συλλέγει κρυφά δεδομένα από τους λογαριασμούς των παικτών στο Steam.

Όλα ξεκίνησαν με ένα post στο reddit, σύμφωνα με το pcgamer, το οποίο υποστήριζε ότι η Epic ήθελε να έχει πρόσβαση σε DLL αλλά και root certificates του χρήστη, χωρίς όμως να έχει ζητήσει την άδεια του. Το ίδιο post μάλιστα έλεγε ότι τα στοιχεία αυτά στέλνονταν στην Epic.

O Daniel Vogel λοιπόν, αντιπρόεδρος της Epic, απάντησε στους παραπάνω ισχυρισμούς λέγοντας πως ο launcher της Epic δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο του localconfig.vdf αρχείου από το Steam, ομως το στέλνει στην Epic μόνο σε περίπτωση που κάνετε import τους φίλους σας στην πλατφόρμα της Valve από το μενού “Add Friend” του Epic Store.

“Χρησιμοποιούμε έναν κώδικα παρακολούθησης (tracking.js) μόνο για να πληρώνουμε τους developers. Επίσης παρακολουθούμε και τα στατιστικά των διάφορων σελίδων. Ο launcher μάς στέλνει μία έρευνα υλικού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως εξάλλου περιγράφεται και στην πολιτική απορρήτου μας. Μπορείτε να δείτε τον κώδικα εδώ.”

Δοκιμάζοντας πάντως εμείς οι ίδιο το link, διαπιστώσαμε ότι ο κώδικας είναι άφαντος.

Στην πολιτική απορρήτου της Epic αναφέρεται ότι: “Μαζεύουμε διάφορες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας και το hardware ή το software που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μας.”

Ο Vogel απάντησε επίσης και στις κατηγορίες που θέλουν την εταιρεία να έχει πολύ στενούς δεσμούς με την κινέζικη κυβέρνηση, εξαιτίας ενός μικρού μεριδίου των μετοχών της εταιρείας που κατέχει η Tencent.

“Αρχηγός της Epic είναι ο Tim Sweeney. Έχουμε αρκετούς μετόχους, κανένας όμως από τους οποίους δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών μας.”

O ίδιος ο Tim Sweeney, απάντησε στο Reddit λέγοντας ότι ο Epic Launcher κάνει προσπέλαση στο localconfig.vdf από το Steam μόνο αφού ο χρήστης έχει κάνει το import του friend list από το Steam και σε καμία περίπτωση πιο πριν.

“Η τωρινή υλοποίηση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατάλοιπο της βιασύνης μας να προσθέσουμε κοινωνικά χαρακτηριστικά τις πρώτες ημέρες του Fortnite. Ήταν μάλιστα δικό μου το λάθος που πίεσα την ομάδα να τα εφαρμόσει τόσο γρήγορα, γιατί μετά καταλάβαμε ότι έπρεπε να τα αλλάξουμε.”

Τέλος απάντησε στο γιατί ο launcher χρησιμοποιεί απευθείας τα αρχεία δεδομένων του Steam και όχι τα API που έχει φτιάξει η Valve λέγοντας ότι η Epic θέλει να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο βιβλιοθήκες τρίτων για λόγους ιδιωτικότητας και προστασίας.

Εσείς τι πιστεύετε από όλα αυτά;

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.