Οι μασκότ του Τόκιο 2020

22/07/2018 • 10:51
Οι μασκότ του Τόκιο 2020.
  • shares
Η Ιαπωνία αποκάλυψε τα ονόματα των μασκότ για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020. Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου, είναι... βαμμένη σε μπλε και άσπρο χρώμα, ενώ λέγεται "Miraitowa" και το όνομά της συνδυάζει τις ιαπωνικές λέξεις "Mirai" (σ.σ. μέλλον) και "towa" (σ.σ. αιωνιότητα). Από την πλευρά της, η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα αρχίσουν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου, φέρει ροζ και άσπρο χρώμα και ονομάζεται "Someity". Πήρε το όνομά της από την ποικιλία κερασιάς "Someiyoshino", ενώ οι διοργανωτές των αγώνων λένε ότι ακούγεται όπως η αγγλική φράση "so mighty" (σ.σ. τόσο δυνατά).

Το «Τόκιο 2020» είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Δεκέμβριο την τελική λίστα με τα υποψήφια δίδυμα μασκότ και ζήτησε από παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ιαπωνία, καθώς και ιαπωνικά σχολεία εκτός της χώρας να ψηφίσουν εκείνο που τους άρεσε πιο πολύ. Περισσότερα από 16.700 σχολεία ανταπροκρίθηκαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της χώρας που ονομάζεται "Yoi Don!", δηλαδή «Ετοιμαστείτε!». Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στο να διδάξει στα παιδιά τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και να τους επιτρέπει να εμπλακούν σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με το «Τόκιο 2020».

Τα... αποκαλυπτήρια των δύο φουτουριστικών χαρακτήρων είχαν γίνει τον Φεβρουάριο, ωστόσο τότε δεν είχαν όνομα. Αυτά έγιναν σήμερα γνωστά, σε εκδήλωση στο κέντρο του Τόκιο. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι δύο μασκότ συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
17/02/2019 • 07:11

Φαβορί υπό αμφισβήτηση σε Λισαβόνα, Σεντ Ετιέν και Σουόνσι

Στο Σουόνσι η ομάδα της Ουαλίας είναι το φαβορί αλλά η Μπρέντφορντ μπορεί να δώσει έναν γρήγορο ρυθμό.Στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν θα δυσκολευτεί στο Σεντ Ετιέν ενώ σε δοκιμασία τίθεται το προβάδισμα της Σέλτικ, της Σπόρτιγκ Λισαβόνας και πιθανόν της Ίντερ