Πρώτη ήττα για την Εθνική πόλο

Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Αϊντχόφεν γνώρισε η εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και πάλεψε απέναντι στην Ουγγαρία, όμως τελικά υπέκυψε με 9-7 απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, που με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Αϊντχόφεν γνώρισε η εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και πάλεψε απέναντι στην Ουγγαρία, όμως τελικά υπέκυψε με 9-7 απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, που με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά. Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα θα παλέψει για τη δεύτερη θέση τη Δευτέρα (21:30), με αντίπαλο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, έχοντας πάντως ήδη εξασφαλίσει θέση στην εξάδα της διοργάνωσης.

Η εθνική στάθηκε πολύ καλά απέναντι στους Μαγυάρους, αλλά δεν απέφυγε πάλι κάποια «νεκρά» διαστήματα, που αυτή τη φορά κόστισαν, αφού η Ουγγαρία είναι σαφώς πιο ισχυρή από τους προηγούμενους αντιπάλους και δεν… συγχωρεί. Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς βρέθηκε να χάνει νωρίς με 2-0, με τον Μιράλη να έχει χάσει ενδιάμεσα πέναλτι (έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι), αλλά αντέδρασε και ισοφάρισε 2-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Εκεί εμφανίστηκαν κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα και προβλήματα στην επίθεση, που επέτρεψαν στους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες να σκοράρουν τρία «αναπάντητα» γκολ και να προηγηθούν 5-2.

Η διαφορά έφτασε στα τέσσερα γκολ (7-3) στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε και μείωσε σε 7-5 και 8-6 στο τέλος του οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο οι Μαγυάροι σκόραραν με τον Μπίρος και στη συνέχεια πρόσεξαν την άμυνά τους, μην επιτρέποντας στην εθνική να απειλήσει. Ο Θεοδωρόπουλος (κορυφαίος με τρία γκολ) απλά διαμόρφωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα το 9-7, που αποτελεί μεν μία «τιμητική» ήττα, αλλά αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται δουλειά για να επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο.

Πλέον η εθνική θα παίξει τη Δευτέρα με την Ιταλία για τη δεύτερη θέση του ομίλου, σε κάθε περίπτωση πάντως την Τετάρτη θα αγωνιστεί στην προημιτελική φάση, με αντίπαλο τον δεύτερο ή τον τρίτο του Β΄ ομίλου (λογικά Κροατία ή Μαυροβούνιο), διεκδικώντας την υπέρβαση και την πρόκριση στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 3-2, 1-1

    Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Κάσας (περιφέρεια), 0-2 Μπίρος (πέναλτι), 1-2 Θεοδωρόπουλος (π.π.), 2-2 Μιράλης (π.π.), 2-3 Ντένες Βάργκα (πέναλτι), 2-4 Κις (π.π.), 2-5 Κατόνας (περιφέρεια), 3-5 Μυλωνάκης (π.π.), 3-6 Μαντάρας (π.π.), 3-7 Ντάνιελ Βάργκα (κόντρα), 4-7 Μιράλης (περιφέρεια), 5-7 Θεοδωρόπουλος (π.π.), 5-8 Κις (π.π.), 6-8 Χρ. Αφρουδάκης (περιφέρεια), 6-9 Μπίρος (περιφέρεια), 7-9 Θεοεδωρόπουλος (π.π.)

    Η εθνική είχε 5/11 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Ουγγαρία είχε 3/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

    Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Κατόνας (1΄43΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Ντάνιελ Βάργκα (17΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

    Διαιτητές: Μπους (Γερμανία), Γκόλιανιν (Σερβία)

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Καραμπέτσος, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 2, Κοκκινάκης, Δελακάς, Θεοδωρόπουλος 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Ντόσκας, Γ. Αφρουδάκης, Φουντούλης, Μουρίκης, Βουλγαράκης, Τσαλκάνης
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ντένες Κέμενι): Σέτσι, Κατόνας 1, Μαντάρας 1, Ντένες Βάργκα 1, Κάσας 1, Χοσνιάνσκι, Κις 2, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα 1, Μπίρος 2, Στάινμετζ, Χαράι, Μπάκσα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.