Στο φως της δημοσιότητας τα πρωτότυπα Wiimote και Nunchuck του GameCube

Η ιδέα που άλλαξε την gaming βιομηχανία.Σύμφωνα με αναφορές τα χειριστήρια που γνωρίσαμε μέσω του...

Η ιδέα που άλλαξε την gaming βιομηχανία.

Σύμφωνα με αναφορές τα χειριστήρια που γνωρίσαμε μέσω του Wii, αρχικά προοριζόντουσαν για το Gamecube.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με χρήστη του ResetEra, αρχική ιδέα γύρω από τα WiiMote και Nunchuck αφορούσε το GameCube και οι διαφορές ανάμεσα στην αρχική και τελική σχεδίαση του περιφερειακού είναι ελάχιστες.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, το Nunchuck είναι πανομοιότυπο με αυτό του Wii ενώ το “WiiMote” απλά φέρει διαφορετικές ονομασίες στα κουμπιά του. Παράλληλα, απ’ ό,τι φαίνεται τα αρχικά σχέδια της Nintendo ήθελαν τα χειριστήρια να έχουν πιο επίπεδο σχεδιασμό, εν αντιθέσει αυτού που μας σύστησε το Nintendo Wii.

Σύμφωνα με το Eurogamer, το πρωτότυπο αρχικά αποκαλύφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου αφότου ένα kit δημοσιεύτηκε στο Ιαπωνικό Yahoo site δημοπρασιών. Μαζί με τις φωτογραφίες του σένσορα και των χειριστηρίων υπάρχουν και ορισμένες λήψεις που παρουσιάζουν τη σύνδεση του χειριστηρίου που είναι πανομοιότυπη με αυτή των χειριστηρίων του GameCube.

Είναι λογικό το γεγονός ότι πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την εν λόγω δημοσίευση ως απάτη. Ωστόσο ο James Montagna της WayForward επιβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές καθώς θυμάται να έχει δει το εν λόγω kit την εποχή που το Wii είχε την κωδική ονομασία “Nintendo Revolution”, συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι αρκετά από τα κουμπιά ήταν παρμένα από Game Boy Advance SP.

H Nintendo συνεχίζει να πρωτοτυπεί ακάθεκτη. Ακράδαντη απόδειξη η τελευταία της κονσόλα, το Nintendo Switch. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι δεν επαναπαύεται και ήδη ετοιμάζει μία νέα έκδοση για το Switch που θα κυκλοφορήσει το 2019. Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για περισσότερα νέα σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας.


Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.