«Περίπατος» πριν το Καζάν

Απογευματινό περίπατο έκανε στα Ιλίσια ο Παναθηναϊκός. Παίζοντας, κατά διαστήματα, εντυπωσιακό μπάσκετ συνέτριψε τον Ηλυσιακό με 90-58, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Ντέιβιντ Λόγκαν. Πλέον η προσοχή της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στρέφεται στην καθοριστική αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης στο Καζάν.

Απογευματινό περίπατο έκανε στα Ιλίσια ο Παναθηναϊκός. Παίζοντας, κατά διαστήματα, εντυπωσιακό μπάσκετ συνέτριψε τον Ηλυσιακό με 90-58, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Ντέιβιντ Λόγκαν. Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την κακή παρένθεση της ήττας από την Μιλάνο, πήραν από την αρχή την πρωτοπορία στο σκορ, το δείκτη του οποίου ανέβαζαν σταδιακά και δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία για να φτάσουν στην άνετη τελική επικράτηση.


Μικρό χρόνο συμμετοχής πήραν οι Διαμαντίδης, Μπατίστ και Σάτο οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. 


Πλέον η προσοχή της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στρέφεται στην καθοριστική αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης στο Καζάν, όπου οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα διεκδικήσουν τη νίκη έτσι ώστε να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου τους, παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα.


Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Λόγκαν με 17 πόντους, ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Μάριτς, Βουγιούκας και Νικ Καλάθης. Μόνο ο Ενγκουάιερ (20π.) είχε διψήφιο νούμερο πόντων για τον Ηλυσιακό.


Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-13 και 9-20 δείχνοντας νωρίς τις διαθέσεις του στην έδρα του Ηλυσιακού. Αν και οι γηπεδούχοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες στο α΄ μέρος, μετά το 35-44 του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε την κυριαρχία του και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο.

Χαρακτηριστικά ο Αλεξ Μάριτς με κάρφωμα ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 2-13 για τους «πράσινους», με την επανέναρξη…37-57! Κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου, ο Ηλυσιακός πέτυχε μόνο 9 πόντους έναντι… 30 του Παναθηναϊκού, 44-74, σκορ τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ομπράντοβιτς ξεκούρασε τους βασικούς στο τέλος.


 Τα δεκάλεπτα: 14-22, 35-44, 44-74, 58-90    
Διαιτητές: Μάνος, Γκούμας, Δεσλής


ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κώστας Φλεβαράκης): Σπανός 5 (1), Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 1, Στεφάνοφ 9 (3), Ενγκουάιαρ 20, Χατζής 2, Αποστολίδης 3 (1), Τόμπσον 9, Κοχαντάρεβιτς, Κασελάκης 4 (1), Τσαπρούνης, Τσιάκος 5 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς 11, Περπέρογλου 9 (3), Μπατίστ 2, Λόγκαν 17 (1), Σάτο 3 (1), Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 11, Καλάθης Ν. 11 (2), Σμιθ 6, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 8 (1)



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.