Ελληνική λύση για τον πάγκο

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τον λόγο που η επιλογή Έλληνα τεχνικού έχει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση Δώνη, καθώς εκκρεμεί η συζήτηση του 49χρονου τεχνικού με τον Νίκο Νταμπίζα, η επιλογή του Παναθηναϊκού για τη θέση του προπονητή είναι ξεκάθαρα …ελληνική. 

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα τον Δώνη και όλο το βάρος έχει πέσει στις διαπραγματεύσεις με το “Τρένο”, ωστόσο και οι εναλλακτικές τους επιλογές είναι από την εγχώρια αγορά. Και υπάρχει εξήγηση, καθώς ο κορμός της ομάδας του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν θα είναι ελληνικός και …νεανικός. 

Οι ποινές που θα εφαρμοστούν για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες είναι αρκετά αυστηρές και ο σημαντικός περιορισμός στο κομμάτι των μεταγραφών, οδηγούν αναγκαστικά τον Παναθηναϊκό – είτε με διοίκηση Αλαφούζου, είτε με άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς – στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά.

Οι Πράσινοι δεν έχουν άλλη επιλογή και θα στραφούν σε λύσεις νεαρών παικτών, ελπίζοντας πως θα βρουν ποδοσφαιρικά…λαχεία, ενώ θα πάρουν …προαγωγή στην πρώτη ομάδα και κάποια παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. 

Η επιλογή ενός ξένου προπονητή θα ήταν τεράστιο ρίσκο τη δεδομένη στιγμή, καθώς θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο μονάχα για να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες του κλαμπ και να “μάθει” το ρόστερ. Η λύση του Έλληνα προπονητή δίνει το πλεονέκτημα της άμεσης προσαρμογής και της … γνώσης για όλα όσα συμβαίνουν στο Τριφύλλι. Ιδιαίτερα όταν έχει περάσει στο παρελθόν από το σύλλογο και αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Ο Δώνης έχει όλο το …πακέτο και δείχνει διατεθειμένος – αν και παραμένει ιδιαίτερα σκεπτικός μετά τις τελευταίες συζητήσεις – να αποδεχθεί μια μεγάλη προπονητική πρόκληση. Του Παναθηναϊκού του χαμηλού μπάτζετ, των οικονομικών προβλημάτων και των αμούστακων παιδιών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξέρει το μέγεθος του συλλόγου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν και είναι πρόθυμος να αναλάβει ένα τεράστιο ρίσκο σε μια ομάδα που έχει πιάσει …πάτο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.