Προβάδισμα πρόκρισης

Η Σάλκε επικράτησε με 2-0 της Γαλατασαράι στην Φέλτινς Αρίνα και την άφησε πίσω τέσσερις βαθμούς κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Η Φέλτινς Αρίνα δεν ήταν και η πιο καυτή έδρα για τη Σάλκε, καθώς οι Τούρκοι φίλαθλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στη Γερμανία έδωσαν δυναμικό παρών, τόσο που ήταν αυτοί που ακούγονταν περισσότερο. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό στην έναρξη της αναμέτρησης για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ και παρά το γεγονός ότι είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές με τους Ροντρίγκες και Ονιεκούρου.

 
Η Σάλκε προηγήθηκε μόλις στο τέταρτο λεπτό θέλοντας να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης αφήνοντας πίσω τη Γαλατά. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα μεγάλο λάθος του Μουσλέρα, ο οποίος σε μια έξοδό του στο πλάι της περιοχής μπλόκαρε τη μπάλα αλλά σύρθηκε προς τα έξω με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αφήσει τη μπάλα. Γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπουργκστάλερ ο οποίος με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ν΄Ντάιγ στο 19′ και Γκιουμούς στο 23′ είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν για τους Τούρκους, αλλά η αστοχία του πρώτου και ο Νίμπελ κράτησαν το μηδέν στη γερμανική εστία. Στο 27΄ο πολύπειρος Μουσλέρα είχε απάντηση στην προσπάθεις του Σεπφ, δείχνοντας ότι δεν επηρρεάστηκε από το λάθος στο 4ο λεπτό. Στο 28′ η Γαλατά είχε τη μεγάλη της στιγμή με τον Ροντρίγκες να σουτάρει άουτ ύστερα από εξαιρετική συνεργασία. 

Η Σάλκε λίγο πριν βγει το ημίχρονο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα γκολ της. Αρχικά στο 38′ ο Ρούντι σημάδεψε το δοκάρι του Μουσλέρα και στην εξέλιιξη της φάσης στο 39′ ο Μπουργκστάλερ με πλασέ στην κίνηση είδε τον Μουσλέρα να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση έχοντας αντίθερη φορά σώματος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατασαράι μπήκε αποφασισμένη να πιέσει και μοιραία άφησε αρκετούς χώρους. αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τον Μπουρκστάλερ να φεύγει στην κόντρα και να γυρίζει τη μπάλα στο πέναλτι, είδε τον Ουτ να πλασάρει σωστά και να κάνει το 2-0 στο 57′ βάζοντας γερά θεμέλια νίκης. Στη συνέχεια έλεγξε πλήρως το ματς και παρά το γεγονός ότι έγιναν κάποιες φάσεις δεν άλλαξε κάτι με την Σάλκε να αποκτά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, την ώρα που η ομάδα του Τερίμ δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Γήπεδο: ΦΕΛΤΙΝΣ ΑΡΕΝΑ, ΓΚΕΛΖΕΝΚΙΡΧΕΝ
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)


Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο 3-5-2):
Νίμπελ, Σταμπουλί, Σανέ, Νάστασιτς, Καλιτζούρι, Ρούντι (76′ Σερντάρ), Σεπφ, Μπουργκστάλερ, Αρίτ (59′ ΜακΚένι), Ουτ (63′ Μπενταλέμπ), Εμπολό

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ 4-2-3-1): Μουσλέρα, Μαριάνο, Καμπάκ, Αζίζ, Λίνες (46΄ Μπαϊράμ), Ντονκ, Ν’ Ντάιγ, Ροντρίγκες (63′ Σέλτσουκ), Μπελχαντά, Ονιεκούρου, Γκιουμούς (72′ Τσελίκ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.