«Ειρηνοδρομία 2016» στον Άγιο Δημήτριο

Στις εκδηλώσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες στον Δήμο Αγίου Δημητρίου για τα μέσα Μαϊου, μεταξύ των οποίων και οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Ειρηνοδρομία 2016», αφιερωμένες στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Στις εκδηλώσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες στον Δήμο Αγίου Δημητρίου για τα μέσα Μαϊου, μεταξύ των οποίων και οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Ειρηνοδρομία 2016», αφιερωμένες στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ του Δήμου, Σπύρος Διαβολίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, η Β΄ ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Μαρίκα Καρδαρά, ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Οδυσσέας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά, Γιώργος Καρδαράς, ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Παπαποστόλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Ο κ Σεβαστής τόνισε ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει θέσει υπό τη αιγίδα του το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης με τη βοήθεια και ενός επίλεκτου σωματείου του όπως είναι ο ΟΦΚΑ Αγίου Δημητρίου, ενώ οι εκδηλώσεις εκτός των αθλητικών μηνυμάτων έχουν και έντονο συμβολικό χαρακτήρα αφού τιμάται η μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Η κ Ανδρούτσου επεσήμανε από την πλευρά της την καθοριστική συμβολή του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των αγώνων και το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον άδικο χαμό του Αλέκου Παναγούλη. Πέρυσι η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και φέτος βάζουμε ακόμα υψηλότερους στόχους. Πρέπει να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στα 2,5 χλμ, στα 5 χλμ και στα 10 χλμ που καθιερώνουμε από φέτος και να καταστήσουμε τη διοργάνωση θεσμό για την πόλη μας».

Ο κ Καπάταης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στη διοργάνωση, αφού αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του αθλητικού εγχειρήματος, τη στιγμή που, δηλώνει σίγουρος, πως οι συντελεστές στο πίσω μέρος του μυαλού τους βάζουν τη δυνατότητα που τους δίνεται να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Ο κ Διαβολίτσης τόνισε ότι οι αγώνες είναι πλέον θεσμός, αφού ξεκίνησαν από το 1984 στη μνήμη του αγωνιστική της Δημοκρατίας και ότι απόφαση του Δήμου είναι η περαιτέρω αναβάθμισή τους και για το λόγο αυτό έχει τεθεί ο στόχος να φθάσουν οι συμμετοχές φέτος τις 2.000. «Πρόκειται γι ένα τριήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στον Άγιο Δημήτριο, με αγώνες δρόμου, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες (Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και Διονύσης Τσακνής).

Η Βούλη Κοζομπόλη, που μπορεί να κατάγεται από την Μάνη, αλλά από τα παιδικά της χρόνια είναι Δημότης Αγίου Δημητρίου, παραβρέθηκε στη συνέντευξη και τιμήθηκε από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και της δόθηκε ο τίτλος της επίσημης Πρέσβειρας των Αγώνων. Ο τίτλος δόθηκε τυ επίσημου Πρέσβη δόθηκε και στον Περικλή Ιακωβάκη, ο οποίος όμως απουσίαζε (είναι στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή Αφής της Φλόγας για το Ρίο 2016) και θα τιμηθεί με τη σειρά του από το Δήμο την ημέρα της «Ειρηνοδρομίας» στις 15 Μαϊου.

Η Βούλα Κοζομπόλη εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην κ Ανδρούτσου και στον κ Διαβολίτση για την τιμή που της έκαναν και τόνισε ότι θα στηριξει με όλες της τις δυνάμεις την διοργάνωση, η οποία πλέον έχει γίνει μεγάλη. «Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε χέρι-χέρι. Ο ΣΕΟ θα στηρίξει τους αγώνες και αρκετά μέλη του θα τρέξουν στη διαδρομή των 2.5 χλμ. Προσκαλώ όλους να συμμετάσχουν και να φωνάξουμε μαζί για την Ειρήνη μέσα στο Μάιο, τον κατ΄ εξοχήν μήνα της Ειρήνης», είπε η πρόεδρος του ΣΕΟ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.