Κρατάει μόνο νίκη και προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε για περίπου 27 λεπτά, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου, να επικρατήσει με 83-67 και να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1.

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε για περίπου 27 λεπτά, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου, να επικρατήσει με 83-67 και να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο 20 λεπτό χωρίς ρυθμό και με κακές επιλογές στην επίθεση και ο Πανιώνιος που έτρεξε πολύ, αμφισβήτησε στο μεγαλύτερο διάστημα την ανωτερότητα των πειραιωτών, αποδεικνύοντας ότι δεν θα είναι και πολύ εύκολο το έργο του Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έσφιξαν την άμυνα τους, έτρεξαν περισσότερο και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση.


Ντόρσι και Σπανούλης με 13 πόντους, Πρίντεζης με 12 και Γκετσεβίτσιους με 10 ηταν οι πρώτοι σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία του Σλούκα που μοίρασε 4 ασίστ και έδωσε ρυθμό στους ερυθρόλευκους.
Από τον Πανιώνιο που έπαιξε με σημαντικές απουσίες, ο Ντίμπλεϊ με 17,ο Κις με 14 και ο Ξανθόπουλος με 8 πόντους και 6 ασίστ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί


Ο Πανιώνιος κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και με όπλο του την ταχύτητα και τα πολύ ψηλά ποσοστά ευστοχίας προηγήθηκε με 11-17 λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτό του ματς.
Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνα του και με το Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού και τους Ντόρσι και Κέσελ σε αυτόν του εκτελεστή, με ένα επιμέρους 9-2, προσπέρασαν με 20-19 δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με τις δυο ομάδες ισόπαλες 23-23.


Οι «κυανέρυθροι» έδειχναν και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ότι δεν πήγαν στο Φάληρο για να βοηθήσουν σε μια δυνατή προπόνηση του Ολυμπιακού αλλά για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν.


Έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας καλή άμυνα στο πικ εντ ρολ των ερυθρολεύκων και δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα μέχρι το 14′( 29-33), με τους Ξανθόπουλο, Κις και Ντίμπλεϊ να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών.


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έψαχνε το κατάλληλο σχήμα και προσπαθούσε να ξυπνήσει τους παίκτες του με συνεχόμενες αλλαγές προσώπων και κυρίως στον «άσο» καθώς ήταν ολοφάνερο ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό . 


Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να βρει το ρυθμό και τις λύσεις που έψαχνε με την είσοδο του Σλούκα στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Πρίντεζη να φτάνει τους 9 πόντους και τον Ντόρσι να προσθέτει άλλους τόσους, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το πρώτο 20λεπτό προηγούμενοι με 42-38.


 Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε το δεύτερο. Με τις δυο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να συμβαδίζουν στο σκορ, αλλάζοντας κατοχή στο προβάδισμα συνεχώς.
Με την άμυνα να γίνεται πιο δυνατή και επιθετική και με τους Σπανούλη, Χάινς να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 6 πόντων για πρώτη φορά στο ματς στο 25′(51-45 και 53-47).

Οι Πειραιώτες πάτησαν και άλλο το γκάζι και στηριζόμενοι στο δίπτυχο, ασφυκτική άμυνα -αιφνιδιασμός, ανέβασε τη διαφορά στο +14 (63-49), στο 28′ και στο +16 (67-51) με το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους 45” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αρκέστηκε να κάνει παιχνίδι συντήρησης καθώς είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας πάνω από τους 10 πόντους( έφτασε και στο +18), το οποίο διατηρούσε με παιχνίδι στο τρανζίσιον και περνώντας την μπάλα στους ψηλούς καθώς ο Πανιώνιος έχασε νωρίς ( στο 25′) το Σαρικόπουλο με 5 φάουλ και είχε μείνει ο Καββαδάς να παλεύει με τα θηρία κάτω από τα δυο καλάθια.

Το τελικό 83-67 ηρθε φυσιολογικά με τις δυο ομάδες να ανασυντάσσονται άμεσα καθώς την Πέμπτη ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι και πάλι στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα:
23-23, 42-38, 67-54, 83-67


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 5, Άντιτς 9(1), Σπανούλης 13, Ντόρσεϊ 13, Κέσελ 9(1), Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Μάντζαρης 2, Σλούκας 2.


Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8(1), Κις 14(2), Αθανασούλας 2, Ντίμπλερ 17(2), Καββαδάς 6, Ιωάννου 5(1), Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 7(1), Παραγυιός, Μπάρλος 6.


Η  εξέλιξη του σκορ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.