Φατί: « Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό»

Μετά τον Νέτο και τις δηλώσεις που έκανε στο Novasports, είναι η σειρά του Ρίκι Φατί να μιλήσει για την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Άρη.

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα. Ενας – ένας οι παίκτες του Αρη, εκδηλώνουν την επιθυμία να αποχωρήσουν από την ομάδα, αναζητώντας αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Μετά τον Νέτο και τις δηλώσεις που έκανε στο Novasports, είναι η σειρά του Ρίκι Φατί να επανέλθει στο θέμα. Ο Σενεγαλέζος έδωσε συνέντευξη σε γαλλική ιστοσελίδα και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό.  Διαβάστε τι ακριβώς είπε: «Ειλικρινά, είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να μείνω εδώ την επόμενη σεζόν, δεδομένης της παρούσας κατάστασης. Το πρωτάθλημα παραμένει ελκυστικό, αλλά με όλα τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα, όλες τις ανησυχίες και σε άλλα σπορ, δεν παίζουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Από εκεί και πέρα, έχει δύο χρόνια που έχω έρθει σε αυτό το πρωτάθλημα. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία, ειδικά με την παρουσία μας στο Europa League, αλλά μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μένα να κοιτάξω κάπου αλλού. Εξακολουθώ να είμαι ένας παίκτης που έχει φιλοδοξίες και ελπίζω να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα”.

 Για τις πληρωμές στον Αρη: “Στην πραγματικότητα, μας καταβάλλονται χρήματα αρκετά τακτικά, αλλά δεν μας πληρώνουν όλα όσα μας χρωστάνε. Μας δίνουν ένα ελάχιστο ώστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον εαυτό μας. Αρχικά πληρωνόμασταν κανονικά, δεν υπήρχαν προβλήματα. Αλλά ο πρόεδρος τότε ήρθε και μας εξήγησε την κατάσταση του συλλόγου, αλλά και της Ελλάδας. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το σύλλογο, κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις, αλλά στο τέλος της σεζόν, η κατάσταση είναι περίπλοκη για όλους.  Προσωπικά, έχω κάποια χρήματα στην άκρη, έτσι κατάφερα να ζήσω τη ζωή μου αρκετά κανονικά. Αλλά όταν έχουμε περισσότερα χρήματα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επενδύσεις που κάνουμε κάθε μέρα και τα έξοδά μας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο”.

Για την αγωνιστική προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα: ” Προσπαθήσαμε να παίξουμε έστω και μόνο για τους οπαδούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, ωστόσο, δεν ήταν πάντα παρόντες στο γήπεδο. Παίξαμε ειδικά για αυτούς και προσπαθήσαμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μπορέσει να πάρει το δυνατόν περισσότερα χρήματα, με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο π.χ.. Αλλά στο τέλος, έγινε δύσκολο για εμάς, διότι η με τη θέση μας ήταν δύσκολο να μπούμε στα πλέι οφ, αν και θα είχαμε περισσότερους πόντους, αν ένας από τους φιλάθλους μας δεν είχε ρίξει ένα μπουκάλι στο διαιτητή. Ήταν πολλά  τα “χτυπήματα”. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε να δώσουμε τα πάντα, παρά τα όσα έγιναν”.

Για τις δύο αποχές που πραγματοποιήθηκαν:  “Ειλικρινά, έκανε περισσότερο θόρυβο από οτιδήποτε άλλο, αν και διήρκεσε μόνο δύο ημέρες.  Έγινε κυρίως για να δείξουμε αλληλεγγύη προς τους παίκτες που δεν τους καταβλήθηκαν χρήματα για αρκετό καιρό και πραγματικά τα χρειάζονται. Η είδηση έφτασε μέχρι τη Γαλλία, αλλά ήταν πολύ κακό για το τίποτα, επειδή όλα πλέον είναι όπως πριν”.

Για το αν του έγινε από την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου πρόταση για φιλικό διακανονισμό ώστε να φύγει από την ομάδα δήλωσε: “Όχι, επειδή η πρώτη μου σεζόν είχε πάει πολύ καλά. Όλα τα χρήματα, μου είχαν καταβληθεί εγκαίρως και τακτικά. Στο τέλος της χρονιάς, είχα κάποιες επαφές με ορισμένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού, αλλά δεν προχώρησε. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο καλύτερα μπορούσα. Ο σύλλογος ήταν ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά μου και νομίζω ότι ήταν σε κάθε περίπτωση το καλύτερο πράγμα να μείνω. Τώρα θα δούμε τις επόμενες ημέρες εάν θα υπάρξουν πληρωμές ή όχι”.

Ο Φατί έκανε ξεκάθαρο πως: “Δεν θα μπορούσα να αντέξω μια εποχή όπως αυτή. Ακόμη και στον αθλητισμό, έχω επιλογή. Τώρα, θέλω να επανέλθω σε ένα ελκυστικό πρωτάθλημα για να δείξω την αξία μου. Γιατί τελικά, τα τελευταία δύο χρόνια το πρωτάθλημα εδώ δεν προχώρησε. Εγώ έγινα αρχηγός και πέρασα πολύ ωραία. Αισθάνομαι υπέροχα εδώ όπως και η οικογένειά μου. Είναι κρίμα όμως που αυτή η κρίση έχει έρθει να καταστρέψει τα πάντα. Όταν ήρθα από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη, πολλοί δεν κατάλαβαν αυτή την επιλογή μου. Αλλά όταν ήρθα εδώ, η ομάδα έπαιξε στην Ευρώπη και είχε προπονητή τον Έκτορ Κούπερ. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός. Έπαιξα εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, πριν όμως έρθει  από την κρίση και κάνει τη ζημιά”.

Κι όσο τέλος για το μέλλον του υποστήριξε: “Προτιμώ μια ομάδα της Γαλλίας, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα καθώς ξέρω ότι έχουν έρθει άνθρωποι από ομάδες του εξωτερικού για να με δουν¨”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.