Τον έσωσε ο Ρόμπιν (video)

Με γκολ του Λουντ στο 87' ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τον Αστέρα Τρίπολης σε 1-1 και έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης της Σούπερ Λιγκ.

Με γκολ του Λουντ στο 87′ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τον Αστέρα Τρίπολης σε 1-1 και έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης της Σούπερ Λιγκ. Οι Αρκάδες από την άλλη, που προηγήθηκαν με τον Μανιά, αν κρατούσαν τη νίκη θα περνούσαν αυτοί πάνω από τον Πανιώνιο, τον οποίο «έπιασαν», ωστόσο, στους 33 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες έδειξαν επιθετική διάθεση από το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο, όμως, μέρος στη Λεωφόρο ήταν πιο γεμάτο. Για πέναλτι σε χέρι του Μουνάφο στο 12′ διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, με το ριπλέι να τους δικαιώνει.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-4-1-1 του Ουζουνίδη, ο Διούδης ήταν στην εστία και οι Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τζανδάρης και Λουντ ήταν οι δύο στον άξονα, με τον Κουλιμπαλί στη δεξιά πτέρυγα, τον Χατζηγιοβάνη στην αριστερή και τον Μουνιέ πίσω από τον Δώνη, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το 4-2-3-1 προτίμησε από την άλλη ο Παντελίδης, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Κώτσιρα (δεξιά), Γιαννούλη μπακ και τους Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη δίδυμο στα στόπερ. Μουνάφο και Τσιλιανίδης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Τσιλιανίδης, Τόνσο, Κυριακόπουλος συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Μπορούσε να προηγηθεί

Εκτός της φάσης του 12′ με το πέναλτι που δεν είδε ο διαιτητής Σκουλάς, ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή και άλλη μία… καλύτερησ τιγμή για να ανοίξει το σκορ μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Ο Αυλωνίτης με κεφαλιά στο 20′ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 23′ ο Δώνης επίσης με το κεφάλι δε βρήκε στόχο από το πρώτο δοκάρι μετά από ωραία σέντρα του Λουντ.

Στο αντίποδα, ο Αστέρας στο 26′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, πρόλαβε τον Διούδη στην έξοδο, αλλά με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 36′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ακόμη πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Τόνσο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε με το «μυτάκι» από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μοιρασμένο και το δεύτερο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από 5 τελικές και κατοχή της μπάλας 50%-50%. Αντίστοιχο ήταν και το δεύτερο, αφού οι προσπάθειες ήταν 9-9 συνολικά και η κατοχή ανέβηκε στο 57%-43% υπέρ των «πράσινων» εξαιτίας της πίεσης που άσκησαν στο τέλος για να ισοφαρίσουν.

Στο 55′ ο Γιόχανσον σταμάτησε σωτήρια για την ομάδα του το σουτ στην κίνηση του Μανιά, ο οποίος, ωστόσο, στο 69′ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Μετά από σέντρα του Γιαννούλη νίκησε τους αντίπαλους αμυντικούς και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Το άξιζε

Ο Παναθηναϊκός που είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία στο 64′ με τον Δώνη να σουτάρει ουσιαστικά πάνω στον Αθανασιάδη από πλεονεκτική θέση, έχασε λίγο τα πατήματά του στο ημίωρο και μετά την αλλαγή του Χατζηγιοβάνη με τον Κολοβέτσιο, αλλά και τις αλλαγές σε σύστημα και θέσεις από τον Ουζουνίδη.

Συνήλθε, πάντως, έγκαιρα και κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Αφού ο Μουνιέ στο 77′ με υπέροχο «ψαλιδάκι» δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, η ισοφάριση για το «τριφύλλι»  ήρθε στο 87′. 

Ο Λουντ μπήκε στην περιοχή και με αριστερό δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Κουλιμπαλί (72′ Μολίνς), Τζανδάρης (81′ Μπουζούκης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (62′ Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης

Αστέρας (Παντελίδης, 4-2-3-1): Αθανασαιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (56′ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού), Μανιάς (85′ Δουβίκας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.