Μέξας: «Αποτέλεσμα συνδυασμού η νίκη»

Στην καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές των παικτών του απέδωσε τη νίκη επί του Λαυρίου ο Κώστας Μέξας.

Στην καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές των παικτών του απέδωσε τη νίκη επί του Λαυρίου ο Κώστας Μέξας. Ο προπονητής του Απόλλωνα τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένη για τη συνέχεια, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Για εμάς, ήταν πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θεωρώ ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Εμείς αρχικά θέλαμε να έχουμε αντίδραση μετά την τραγική εμφάνιση μέσα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε το ματς πολύ άσχημα, όμως στην πορεία με την άμυνα ζώνης λίγο αλλάξαμε το μομέντουμ και πήραμε ψυχολογία και περάσαμε μπροστά στο σκορ, που, όπως φάνηκε, ήταν πολύ σημαντικό. 

Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε περισσότερο και, εάν εξαιρέσουμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ χαμένα, σε μεγάλο βαθμό δώσαμε το ρυθμό της αναμέτρησης από την άμυνα. Στην επίθεση, ξέρουμε ότι το Λαύριο παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, προσπαθήσαμε να επιτεθούμε με διάφορους τρόπους και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, καθώς η δημιουργία των παικτών μας από το λόου πόστ ήταν υποδειγματική, ανεξάρτητα από το εάν μπήκαν κάποια σουτ ή όχι. 

Νομίζω ότι ο συνδυασμός άμυνας και σωστών επιλογών μας έδωσε τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, είχαμε μια κακή εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Άρη και θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε από εδώ και πέρα. 

Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στον τελικό στόχο μας. Ύστερα και από αυτή τη νίκη, έχουμε καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος, αλλά, όπως είναι το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός. 

Καλή συνέχεια στο Λαύριο. Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Νίξον έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά θεωρώ ότι όταν γυρίσει μαζί και με τον Μπολντς και τον Χάμιλτον, το Λαύριο θα γίνει πάρα πολύ δυνατό. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία, να προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη:

«Για αυτούς που γνωρίζουν την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μπορέσει να περάσει από την Πάτρα με νίκη. Το γεγονός ότι ο Απόλλωνας δεν είχε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και είχε τρεις νίκες, τον κάνει ακόμα πιο δυνατό στην έδρα του και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον κερδίσεις διότι ο Απόλλωνας, εάν εξαιρέσεις τις ομάδες και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι κατά τεκμήριο η καλύτερη ομάδα ιστορικά επαρχιακή. 

Εμείς προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε ένα πλάνο στην άμυνα και να μην δεχτούμε πολλούς πόντους από όλους τους παίκτες του Απόλλωνα. Είχαμε επικεντρωθεί να κλείσουμε τους υπόλοιπους παίκτες και να δεχτούμε όσους πόντους δεχτούμε από τον Ντίλαρντ, όμως δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Η ζώνη που έπαιξε ο Απόλλωνας μας αποσυντόνισε και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε όπως θα έπρεπε. Ήταν μια δίκαιη νίκη του Απόλλωνα παρόλο που δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα ήταν πολύ κακή ώστε να χάσει 17 πόντους. Σίγουρα ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός όμως το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Καλές γιορτές να έχετε με υγεία και ελπίζω να τα ξαναπούμε του χρόνου». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.