Ένα τεράστιο «μυρμήγκι»!

Το θέμα παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έγινε και φέτος σήριαλ. Βλέπετε, οι «ισπανόφωνες» σαπουνόπερες δεν είναι πια στη μόδα κι έτσι Ολυμπιακός και Βαλβέρδε αποφάσισαν να χωρίσουν σαν φίλοι, χωρίς προστριβές και παρεξηγήσεις με κοινό παρονομαστή τον αλληλοσεβασμό.

Το θέμα παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έγινε και φέτος σήριαλ. Βλέπετε, οι «ισπανόφωνες» σαπουνόπερες δεν είναι πια στη μόδα κι έτσι Ολυμπιακός και Βαλβέρδε αποφάσισαν να χωρίσουν σαν φίλοι, χωρίς προστριβές και παρεξηγήσεις με κοινό παρονομαστή τον αλληλοσεβασμό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα στα πληκτρολόγια ν’ ανάψουν όχι για να ξεφυλλίσουν τις βαρετές σελίδας ενός ξαναπαιγμένου σήριαλ παραμονής, αλλά για ν’αναφερθούν στη σπουδαία παρουσία του Βαλβέρδε στον ερυθρόλευκο πάγκο, μέσα απ’ τους κυριότερους σταθμούς της. Ο Ισπανός φέρει το προσωνύμιο «τσιγκούρι (μυρμήγκι)» λόγω της σκληρής δουλειάς του και στη θητεία του στην Ελλάδα απέδειξε με ποιόν τρόπο ένα «μυρμήγκι» μπορεί να φανεί τεράστιο!

Μπούκοβι, Μπάγεβιτς, Βαλβέρδε
Το όνομα του Ισπανού ίσως μπει δίπλα σ’ εκείνα των Μάρτον Μούκοβο και Ερνέστο Βαλβέρδε για να συνθέσουν μια τρόικα προπονητών που έδωσαν αγωνιστική ταυτότητα στον Ολυμπιακό κατακτώντας παράλληλα τίτλους. Συγκεκριμένα και οι τρεις όταν βρέθηκαν στον τιμόνι του Ολυμπιακού ποτέ οι «ερυθρόλευκοι» δεν απώλεσαν το πρωτάθλημα. Όμως πέρα απ’ τους αριθμούς και τους τίτλους οι συγκεκριμένοι προπονητές έδωσαν μια αγωνιστική ταυτότητα στον Ολυμπιακό που στις δύο πρώτες περιπτώσεις έκανε χρόνια να ξεχαστεί. Στην περίπτωση του Βαλβέρδε ο χρόνος και η αξιοποίηση της παρακαταθήκης του Βάσκου θα δείξουν αν η φυγή του δε θα αφήσει «ουλές» στον Ολυμπιακό.

Το χαστούκι του Τιμούρ
Η θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στο λιμάνι ξεκίνησε στα τέλη Μαίου του 2008 και οι Πειραιώτες κλήθηκαν να δώσουν το πρώτο τους επίσημο ματς στις 13 Αυγούστου με αντίπαλο την Ανόρθωσξη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η στασιμότητα στα μεταγραφικά θέματα και οι τραυματισμοί ήθελαν τον Ολυμπιακό ανέτοιμο κόντρα στους Κύπριους του Τιμούρ Κεστπάγια που δεν είπαν όχι στην ευκαιρία, θριαμβεύοντας με 3-0. Όταν ο Κώστας Μήτρογλου απώλεσε το πέναλτι που θα έβαζε και πάλι τους Πειραιώτες στο παιχνίδι της πρόκρισης ίσως μπήκε στο μάτι του Βάσκου, που ποτέ δεν έδειξε να τον προτιμά για την επίθεση.

Το πρώτο ντέρμπι
Στις 5 Οκτωβρίου του 2008 και για την Πέμπτη αγωνιστική της Superleague ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ουσιαστικά στο πρώτο ντέρμπι του Βαλβέρδε σαν προπονητής των ερυθρόλευκων. Ο Γιώργος Δώνης με αιχμή του δόρατος τον Ραφίκ Τζιμπούρ προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει χωρίς σκορ. Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα και βγήκε κερδισμένος! Πέταξε στη μάχη τον Τζόρτζεβιτς στη θέση του φλύαρου Λέτο και τον Κοβάσεβιτς σ’ εκείνη του Μπελούτσι. Τρία λεπτά μόλις μετά την είσοδο του στο ματς ο Κοβάσεβιτς σκόραρε και μάλιστα έλουσε με μερικά «γαλλικά» τον Βαλβέρδε, αφού ο Ισπανός τον είχε παραγκωνίσει. Στο 66′ ένα δεύτερο γκολ απ’ τον Ντιόγκο σφράγισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό!

Ταρίφα στην Ευρώπη
Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε στο λιμάνι συνεχίστηκαν στο κύπελλο Ουέφα. Μετά τις άνετες επικρατήσεις επί της Νόρτσελαντ και μία άγευστη εκτός έδρας ήττα απ’ τη Γαλατάσαραι, είχε έρθει η ώρα για δύο μεγάλες βραδιές επί Μπενφίκα και Χέρτα! Το κατάμεστο γήπεδο Καραΐσκάκη αποθέωσε την ομάδα του Βαλβέρδε που διέλυσε με 5-1 τους Πορτογάλους και με 4-0 τους Γερμανούς. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ντιόγκο και Γκαλέτι σκοράροντας και στα δυο ματς, αλλά αρχιτέκτονας των περίφημων βραδιών ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Εεεερνέστο Βαλβέεεερδε»
Η σχέση του Ισπανού με τον κόσμο του Ολυμπιακού χτίστηκε σε γερές αγωνιστικές βάσεις. Οι φίλοι των Πειραιωτών ήταν διερευνητικοί στο ξεκίνημα της θητείας του Βάσκου στο λιμάνι. Την ίδια ώρα ο Βαλβέρδε έδειχνε πως δεν ήταν στις προθέσεις του να λαϊκήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών, κοιτάζοντας πάνω απ’ όλα τη δουλειά. Όμως μετά τα σπουδαία ευρωπαϊκά βράδια του Ολυμπιακού στο κύπελλο Ουέφα και τις συνεχιζόμενες επιτυχίες στην Ελλάδα, η αρχική έλξη μετατράπηκε σε έρωτα! Στο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τον Πανσερραικό στις 17 Ιανουαρίου του 2009 οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεσπούν φωνάζοντας ρυθμικά και παρατεταμένα το όνομα του Βαλβέρδε! Ήταν το πρώτο δείγμα αναγνώρισης τουλάχιστον για το έργο που επιτελούσε αλλά και τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία που έφερε στον Πειραιά ο Ισπανός.

«Είμαι Ολυμπιακάρα»
Τα σενάρια παραμονής ή αποχώρησης του Βαλβέρδε απ’ τον πάγκο του Ολυμπιακού φούντωναν μετά και την βαθμολογική εξασφάλιση του τίτλου τον Μάρτιο του 2009. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αρχικά δείξει διάθεση να κρατήσει τον Ισπανό στην ομάδα, όμως η «θολή» στάση του Βαλβέρδε (λόγω και των σειρηνών της Πριμέρα Ντιβιζιόν) μπέρδεψε την κατάσταση. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να συνεχίσει χωρίς Βαλβέρδε και ο Βάσκος φάνηκε να φεύγει μετανιωμένος απ’ τους ερυθρόλευκους. Στη συνέντευξη τύπου μετά την φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος το κλίμα ήταν φορτισμένο και ο Βάσκος επέλεξε να κλείσει την ομιλία του λέγοντας συγκινημένος «Είμαι Ολυμπιακάρα»!

Η μεγάλη επιστροφή
Οι συνθήκες για την επιστροφή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό το φθινόπωρο του 2010 ήταν πολλές και ώριμες και είχαν κοινό παρονομαστή, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε κάνει γνωστό πως διακαής του πόθος για τον πάγκο της ομάδας ήταν ο Βαλβέρδε, όμως οι ερυθρόλευκοι εκείνο το διάστημα είχαν προπονητή, τον Έβαλντ Λίνεν. Το ναυάγιο του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε τα πράγματα ευκολότερα σε ό,τι αφορά την επιστροφή του Βαλβέρδε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε τα κλειδιά της ομάδα στον Ισπανό που επέστρεψε στην Ελλάδα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 χρόνου.

Γκέλα με τον αιώνιο
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι την περσινή σεζόν ήδη απ’ τις αρχές Οκτωβρίου. Ο Βαλβέρδε είχε βγάλει απ’ το μανίκι ξεχασμένους και ανεκμετάλλευτους άσσους όπως ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Κέβιν Μιραλάς. Παρά την ήττα στο ξεκίνημα της χρονιάς απ’ τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, συνέχισε ως την όγδοη αγωνιστική με νίκες και ποδόσφαιρο υπεροχής. Είχε έρθει η ώρα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ονειρεμένο για τους ερυθρόλευκους. Πήραν τα ηνία του ματς, έδωσαν ρυθμό, έκαναν ότι ήθελαν την πράσινη άμυνα και μάλιστα προηγήθηκαν στο 37ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ του Κέβιν Μιραλάς. Ήταν η πρώτη φορά που ο Βάσκος είχε δώσει οδηγίες για επιθετικό ποδόσφαιρο σε ντέρμπι αιωνίων, μοιάζοντας να μην φοβάται όσο σε άλλα περιπτώσεις το αρνητικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήρθε ένα μπλακ άουτ, το οποίο πολλοί χρέωσαν στον Βαλβέρδε. Τα δύο γκολ του Σισέ έδωσαν τους τρεις πόντους στο τριφύλλι, την ώρα που ο Βαλβέρδε γνώριζε την πρώτη του ήττα σε ντέρμπι πρωταθλήματος.

Φίλοι μόνο εκτός γηπέδου
Το περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραισκάκης ήταν ένα ιδιαίτερο ματς. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο 90ο λεπτό, «αποδρώντας» απ’ την έδρα της,  χάρη στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Ολυμπιακός μπορεί και πάλι να φάνηκε πιο δραστήριος, όμως έμεινε στα «λόγια» ξανά, δίνοντας το δικαίωμα στην Ένωση να πανηγυρίσει. Ο καλός φίλος και συμπατριώτης του Ερνέστο Βαλβέρδε, Μανουέλ Χιμένεθ ήταν ο νικητής της πρώτης παρτίδας. Όμως στις 20 Μαρτίου ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του ξεπλήρωσαν το ανοικτό γραμμάτιο και με τόκο! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ευρύ 6-0, το οποίο διαμορφώθηκε απ’ το 71ο λεπτό! Ο Βαλβέρδε έδειξε να συγκρατεί την ομάδα του αποσύροντας τους σεληνιασμένους Τζιμπούρ και Μιραλάς στο 72ο και 75ο λεπτό αντίστοιχα, μη θέλοντας να πληγώσει περισσότερο τον καλό του φίλο, Μανουέλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.