Στα ίσια και παληκαρίσια (video)

Η ΑΕΚ έκανε το θαύμα της και πήρε μαγική πρόκριση στην Τσεχία. Η Ένωση επικράτησε της Νίμπουργκ με 93-82 και πλέον θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Στρασμπούργκ – Νεπτούνας στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ έκανε το θαύμα της και πήρε μαγική πρόκριση στην Τσεχία. Η Ένωση επικράτησε της Νίμπουργκ με 93-82 και πλέον θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Στρασμπούργκ – Νεπτούνας στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήρωας ο Πάντερ με τρίποντο 2,8 πριν το τέλος, λίγο πριν ο Βασιλόπουλος με ένα ακόμα σουτ πίσω από την γραμμή είχε κρατήσει την ΑΕΚ ζωντανή, υπέρ – ήρωας ο Μάνι Χάρις με μαγικό δεύτερο ημίχρονο και συνολικά 36 πόντους στο παιχνίδι στερέωσε την ομάδα του όταν εκείνη κλυδωνιζόταν.

Σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ δεν έχασε το προβάδισμα, βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 6 πόντους διαφορά (11-17), όμως τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 21-22. Στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα για την ελληνική ομάδα που έφτασε και το +8 (34-42), όμως η είσοδος του Ρέι που είχε κάνει τρομακτικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, άλλαξε τα δεδομένα. Δικά του συνεχόμενα τρίποντα ισορρόπησαν την κατάσταση και το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 40-42.

Σε όλο το πρώτο μέρος ο Μάνι Χάρις είχε 8 πόντους και δεν έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος. Στην επανάληψη όμως, ο Αμερικάνος μπήκε στη ζώνη του λυκόφωτος. Μεταμορφώθηκε και όταν η Νίμπουργκ άσκησε ασφυκτική πίεση στην ΑΕΚ, μόνος του κρατούσε ζωντανούς τους «κιτρινόμαυρους». Τα άπειρα χαμένα ριμπάουντ της ΑΕΚ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγηθούν ακόμα και με 8 (64-56), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 68-64.

Το τέλος ήταν η ραψωδία της Ένωσης με καλές άμυνες, και τις βόμβες των Βασιλόπουλου – Πάντερ η ΑΕΚ έφτασε στην μοναδική πρόκριση.

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (Αμιέλ):
Μπέντα, Μπόχατσικ 13(3), Ντέιβις 6, Χρούμπαν 15(2), Κριζ 6, Λόρενς 11(2), Πετέρκα 6(1), Πούμπρλα 5, Ρέι 18(3), Βιοράλ 2.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 2, Χάρις 36(3), Χάντερ 8, Τζέιμς 6, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 11(3), Μαυροειδής 4, Πάντερ 9(1), Σάκοτα 11(2), Βασιλόπουλος 3(1), Ξανθόπουλος 3(1).   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.