Γκολ και θέαμα (video)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες συντρίβοντας τον ΑΟΚ με 5-1. Φορτούνης και Ανσαριφάρντ είχαν από δύο ασίστ και ένα γκολ, ενώ σκόραραν και οι Μιραλάς, Ενγκελς και Βρουσάι. Ο τελευταίος συνδύασε το ντεμπούτο του με το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ...

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες συντρίβοντας τον ΑΟΚ με 5-1. Φορτούνης και Ανσαριφάρντ είχαν από δύο ασίστ και ένα γκολ, ενώ σκόραραν και οι Μιραλάς, Ενγκελς και Βρουσάι. Ο τελευταίος συνδύασε το ντεμπούτο του με το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ…

Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» σε όλο το παιχνίδι έφτασαν εύκολα στην επικράτηση και λιγόστεψαν ακόμα περισσότερο τις ελπίδες των Κερκυραίων για την παραμονή τους στην κατηγορία. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Φορτούνης, ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν επίσης οι Ανσαριφάρντ και Μιραλάς. 

Για τους φιλοξενούμενους  ξεχώρισε ο Μυτίδης, ο οποίος έχασε κάποιες ευκαιρίες για να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. 


Τα αρχικά πλάνα


Ο Χρήστος Κοντής, ο οποίος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, όταν ο Γιάννης Ματζουράκης καθόταν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, επέλεξε τον Προτό για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Νικολάου και Κούτρης η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Ρομαό, Ταχτσίδη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.  Μάριν και Μιραλάς στις πέτρυγες με τον Φορτούνη ίπσω αόπ τον Ανσαριάφρντ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΑΟΚ ο Γιάννης Μαντζουράκης. Τερματοφύλακας ο Γιαννακόπουλος, δεξιά ο Σπίνουλας, αριστερά ο Λέκοβιτς και στο κέντρο της άμυνας οι Γρομητσάρης, Αντέτζο. Σιόντης και Μαπαλφας τα αμυντικά χαφ με τον Ρόλε μπροστά τους και τους Γεωργίου, Επστάιν στα άκρα. Ο Μυτίδης στην κορυφή της επίθεσης. 


Στο τέλος η μπίλια στο κόκκινο 


Αν και στα πρώτα λεπτά ο ΑΟΚ ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και πίεζε για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Ο Φορτούνης ήταν παντού. Γύριζε έκοβε και ήταν ο μόνος που με κάθετες μπαλιές προσπαθούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου οι συμπαίκτες του να σκοράρουν. Τελικά αυτό έγινε στο 12′ με τον Ελληνα άσο να βγάζει την κάθετη μπαλιά και τον Ανσαριφάρντ να νικάει τον Γιαννακόπουλο με ωραίο σουτ. 

Και ενώ ο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ένα λάθος του Νικολάου έδωσε την ευκαιρία στον Ρόλε να βγάλει την ασίστ και τον Επστάιν να ισοφαρίσει στο 27′ με πλασέ. 

Από εκείνο το σημείο και μετά… ενεργοποιήθηκε ο Μάριν στην οργάνωση του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Ο Γερμανός πέρασε μπαλιές προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να τις μετατρέψει σε γκολ και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Τα λεπτά περνούσαν και όλοι πίστευαν ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωνόταν ισόπαλο. Ολοοι εκτός από τον Μιραλάς. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση και ο Μιραλάς με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-1. 


Ονειρικό ντεμπούτο


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τον ΑΟΚ να έχει τις πρώτες τελικές. Μάλιστα στο 50’ο Μυτίδης άγγιξε την ισοφάριση, με τον Προτό να του λέει «όχι» στην κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε. Ο ΑΟΚ όχι μόνο δεν ισοφάρισε, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Φορετούνης συνδυάστηκαν άψογα με τον Ιρανό να πασάρει αυτή τη φορά και τον Ελληνα άσο να σκοράρει με προβολή. 

Ο ρυθμός έπεσε λίγο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι και τον ΑΟΚ να προσπαθεί με μακρινά σουτ να απειλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» πιο αποτελεσματικοί έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με τον Φορτούνη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ενγκελς να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή (71′). 

Ο Μαντζουράκης έβαλε και τον Τουράμ στο ματς, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του και αν δεν ήταν ο Προτό και ο Νικολάου, θα είχε δικαιωθεί για την κίνηση του. Ο Μυτίδης και ο Τουράμ είχαν την ευκαιρία τους για να πετύχουν ένα γκολ, ωστόσο ο Βέλγος γκολκίπερ και Ελληνας αμυντικός τους σταμάτησαν. 

Ο Χρήστος Κόντης στο 78′ άλλαξε τον Μιραλάς με τον Βρουσάι και ο νεαρός αμυντικός θα θυμάται για πάντα αυτό το παιχνίδι, καθώς πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο. Οχι μόνο πήρε την πρώτη του συμμετοχή, αλλά τη συνδύασε με γκολ. Ο Ανσαιφάρντ έβγαλε τη δεύτερη του ασίστ και ο Βρουσάι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 87′.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος   
Κίτρινες: Ταχτσίδης, Ρομαό – Γεωργίου, Σιόντης, Μπαλάφας, Αρτυματάς   

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73΄ Ανδρούτσος), Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70΄ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78΄ Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.   
ΑΟΚ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55΄ Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73΄ Τουράμ), Επστάιν (79΄ Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.