Ρόμπεϊ: Τα μέτρα λιτότητας θα φέρουν αποτελέσματα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα δει αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, αν και «λιγότερο γρήγορα από όσο είχαν ελπίσει κάποιοι», εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλόφωνη εφημερίδα L' ECHO.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα δει αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, αν και «λιγότερο γρήγορα από όσο είχαν ελπίσει κάποιοι», εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλόφωνη εφημερίδα L’ ECHO.

Ερωτηθείς για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, οι οποίοι πλήττονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, ο πρόεδρος της ΕΕ διερωτάται ποια είναι η εναλλακτική.

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, περάσαμε και στο Βέλγιο μια δύσκολη περίοδο. Το 1981, είχαμε 15% έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Επί τέσσερα έτη, μειώσαμε την αγοραστική δύναμη κατά 10-15%. Και είχαμε αποτελέσματα. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Ελλάδα. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτό θα συμβεί λιγότερο γρήγορα από όσο είχαν ελπίσει κάποιοι», αναφέρει.

Αναφορικά το μερίδιο ευθύνης που έχει η Ευρώπη στο ελληνικό ζήτημα, ο κ. Ρόμπεϊ παραδέχεται ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει ταχύτερα, αν οι προκάτοχοί μας -οι οποίοι φωνάζουν από το παρασκήνιο- μας είχαν δώσει τα εργαλεία την τελευταία δεκαετία».

Τονίζει πάντως πως σήμερα η Επιτροπή διαθέτει αρμοδιότητες, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από τρία χρόνια. «Μπορεί να υποχρεώσει τις χώρες να βάλουν σε τάξη στα δημοσιονομικά τους. Παρεμβαίνει στην καρδιά των οικονομικών αποφάσεων των κρατών-μελών, σε τόσο μεγάλο βαθμό που ορισμένοι αισθάνονται άβολα. Δεν συνειδητοποιούν πως αυτό έχουν αποφασίσει», σημειώνει ο κ. Ρόμπεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.