Άξιζε το ρίσκο (video)

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανθρακικός πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Βοιωτία, 1-1 με τον Λεβαδειακό.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανθρακικός πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Βοιωτία, 1-1 με τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι… με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά δε διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα που πήραν και τον παίκτη παραπάνω.

Η ομάδα της Κομοτηνής ρίσκαρε με την είσοδο του Χαβίτο, αλλά και κάνοντας πιο επιθετικό το παιχνίδι της και δικαιώθηκε λίγο πριν το φινάλε. Ο Πανθρακικός πήρε ένα πολύτιμο βαθμό και ψυχολογική τόνωση, ενώ έχασε τον Τσιάρα, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο ντεμπούτο του.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Μάντζιου, μπροστά από τον Τσιντώτα και από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Στάθης, Τριποτσέρης, Μεντί και Τσουρίκοφ. Μάγκας και Μαχαμάτ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπεν, Μερεμπασβίλι στις πτέρυγες και τον Ατζαγκούν πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο.

Παρόμοια διάταξη και από τον Χατζηνικολάου, με τον Αθανασιάδη στην εστία, τους Χρήστου (δεξιά), Ποτουρίδη μπακ και τους Μπουγαΐδη, Μελίσση στόπερ. Ηλιάδης, Τσιάρας βρέθηκαν στον άξονα και οι Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου, Χασομέρης συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Ίγκορ που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι
Αν και οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Λεβαδειακός είχε το πάνω χέρι. Αυτό φάνηκε από την κατοχή της μπάλας (55%-45%), αλλά και από το ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα, οι Βοιωτοί είχαν 6 τελικές συνολικά, 4 στον στόχο και τουλάχιστον 3 επικίνδυνες. Πρωταγωνιστής αμφότερων ο Μπεν, ο οποίος με σουτ στο 2′ απ’ την περιοχή δε βρήκε στόχο, ενώ με κεφαλιά στο 31′ είδε τον Αθανασιάδη να του λέει εντυπωσιακά «όχι».

Ο Λεβαδειακός «άγγιξε» το γκολ και στο 35′, όταν ο Μερεμπασβίλι έκανε το σουτ στην κίνηση από ανάποδη γωνία και μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Αθανασιάδης φώναξε και πάλι «παρών».

Άλλαξαν οι ισορροπίες
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κι αφού οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές, ενώ ο Χασομέρης στο 51′ είχε την πρώτη τελική στο ματς για τον Πανθρακικό, ήρθε και η φάση που άλλάξε τη ροή της αναμέτρησης. Ο Τσιάρας έκανε πέναλτι στον Μπεν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Μάντζιος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 54′, αλλά κόντρα στα δεδομένα η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τους Βοιωτούς. Ο Λεβαδειακός σταδιακά έριξε τον ρυθμό του και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλο να τον πληγώσει.

Στο 82′ μετά από λάθος γύρισμα το Γιάχιτς, ο Ίγκορ δεν μπόρεσε να νικήσε τον Τσιντώτα, αλλά στο 87′ ο Ηλιάδης μπήκε με φόρα στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες και με αριστερό σουτ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69′ Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62′ Ντομοφτσίσκι), Μάγκας (66′ Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ 

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (90′ Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58′ Χαβίτο), Ίγκορ (90’+5 Νικόλτσης) 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.