Ψάχνουν λύση και 8 εκ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χτύπησε δυνατά το καμπανάκι κινδύνου στο Τριφύλλι και προειδοποίησε τον Παναθηναϊκό με ποινή αποκλεισμού ενός έτους με αναστολή. Ο χρόνος κυλά και οι Πράσινοι αναζητούν άμεσα λύση και 8 εκ ευρώ, με τα.προμηνύματα να είναι δυσοίωνα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χτύπησε δυνατά το καμπανάκι κινδύνου στο Τριφύλλι και προειδοποίησε τον Παναθηναϊκό με ποινή αποκλεισμού ενός έτους με αναστολή. Ο χρόνος κυλά και οι Πράσινοι αναζητούν άμεσα λύση και 8 εκ ευρώ, με τα.προμηνύματα να είναι δυσοίωνα.

Προσωρινή.ανάσα το δάνειο;

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να βγει ο σύλλογος από το αδιέξοδο και μια από αυτές είναι η -προσωρινή- ανάσα που μπορεί να πάρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω τραπεζικού δανείου. Υπόθεση που έχει αναλάβει προσωπικά ο μέτοχος Αδαμάντιος Πολέμης ως εγγυητής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα θετική εξέλιξη.

Κρίσιμη η Γενική Συνέλευση

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν οι Πράσινοι αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν δάνειο από ελληνική ή ξένη τράπεζα, ενώ η Γενική Συνέλευση Μετόχων της 9ης Μαρτίου αποκτά ξεχωριστή σημασία.
Αν υπάρξει απαρτία, τότε θα αποφασιστεί και η τιμή μετοχής (έχει προταθεί από το Δ.Σ. 0,33 ευρώ ανά μετοχή), ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος αναβολής της Γενικής Συνέλευσης (σε περίπτωση μη απαρτίας), κάτι που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για το Τριφύλλι.

Και αυτό γιατί ο σύλλογος χρειάζεται 8 εκ. ευρώ μέχρι και την 31η Μαρτίου για να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 και να πάρει το «πράσινο φως» από την ΟΥΕΦΑ.
 
Μέτοχοι έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαντάζει πολύ δύσκολο να καλυφθεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ.
 
Ο Δημήτρης Γόντικας είχε ενημερώσει πρόσφατα με επιστολή τους μετόχους της ΠΑΕ για την κρισιμότητα της κατάστασης και φαντάζει πολύ πιθανό- και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης- να υπάρξει νέα ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους ισχυρούς άνδρες των Πρασίνων, ζητώντας οικονομική συνδρομή προς την ομάδα για να γλυτώσει τα .χειρότερα.   

Ακόμα περιμένουν τους Σαουδάραβες.

Παράλληλα υπάρχει και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Και οι συνεχόμενες αναβολές και υποσχέσεις, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ στο fund που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο Βλάσης Τσάκας υποστήριζε ότι ο λόγος της καθυστέρησης της υποβολής νέας πρότασης ήταν η ξαφνική αποχώρηση ενός μέλους από το γκρουπ επιχειρηματιών που προέρχονται- σύμφωνα με τα λεγόμενα του- από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα. Ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος του fund έλεγε πως το πρόβλημα λύθηκε, αφού προστέθηκε άλλος ένας επιχειρηματίας στον όμιλο υποψήφιων επενδυτών και τόνιζε πως στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα έχει στα χέρια του τις τραπεζικές εγγυήσεις.
Πάντως το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί εδώ και μέρες και πράξεις δεν υπάρχουν μέχρι τώρα, παρά μόνο.λόγια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.