Ο Βιτάλι Πετρόφ είναι ο αντί-Τρούλι

Ο Βιτάλι Πετρόφ θα αντικαταστήσει τον Γιάρνο Τρούλι στην Caterham, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Ο Βιτάλι Πετρόφ θα αντικαταστήσει τον Γιάρνο Τρούλι στην Caterham, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Ο Ρώσος πιλότος θα είναι ο παρτενέρ του Χέικι Κοβαλάινεν για τη νέα σεζόν, μετά την απόφαση της διοίκησης για τη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό πιλότο.

Ο Πετρόφ τόνισε για την συμφωνία του: «Είναι μία συναρπαστική ημέρα για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Τόνι, Καμαρούντιν Μεράνουν και ΣΜ Νασαρούντιν που μου έδωσαν την ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα που έκανε την πρώτη της εμφάνισης στη Formula 1 την ίδια χρονική στιγμή με εμένα και έχει εξελιχθεί από μία από τις νέες ομάδες σε σημαντική δύναμη για μελλοντικές επιτυχίες. Γυμναζόμουν πολύ σκληρά όλο τον χειμώνα και είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο κόκπιτ και στη δουλειά. Από όσα έχω δει μέχρι στιγμής το νέο μονοθέσιο αποτελεί ένα καλό βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το 2011 και ανυπομονώ να αποκτήσω μια αίσθηση στην Βαρκελώνη».

Από την πλευρά του, ο Τόνι Φερνάντες υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε τον Βιτάλι στην ομάδα μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει, βοηθώντας μας να κάνουμε εμπρός τα επόμενά μας βήματα για το 2012 και τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε έγινε σαφές ότι ο Βιτάλι κατάλαβε και μοιράζεται να το όραμα μας για το πώς θέλουμε η ομάδα να εξελιχθεί».

Στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω τον Γιάρνο για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία και εξέλιξης της ομάδας μας από τότε που ήρθε σε εμάς, τον Δεκέμβριο του 2009. Ο Γιάρνο γνώριζε από όταν εντάχθηκε ότι το περιβάλλον εδώ θα ήταν τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτά που βρισκόταν στο παρελθόν. Όταν του δώσαμε όλα όσα ζήτησε τότε πραγματικά έλαμψε. Εχοντας όλα αυτά υπόψιν, δεν ήταν εύκολη απόφαση να φέρουμε τον Βιτάλι για να αντικαταστήσει τον Γιάρνο. Ο Γιάρνο ένα απίστευτο φυσικό ταλέντο πίσω από το τιμόνι και το ρεκόρ νικών τους μαζί με την μακροβιότητα στον χώρο είναι μια καθαρή διαθήκη αυτού του ταλέντα στη Formula 1 που θα υπάρξει για πάντα. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας μας και ο Βιτάλι είναι το κατάλληλο άτομο που θα βοηθήσει σε αυτό».

Τέλος, τόνισε: «Φτάσαμε σε συμφωνία με τον Γιάρνο για να τερματίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά για πάντα θα παραμείνει ένα κομμάτι της ομάδας μας. Τώρα θέλουμε να ενσωματώσουμε στην ομάδα όσο το δυνατόν ταχύτερα τον Βιτάλι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον καλωσορίσουμε και να του δώσουμε ένα μονοθέσιο που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δείξει τις ικανότητές του. Για να συνεχίσει τον ίδιο βαθμό εξέλιξης που παρουσιάσαμε κι εμείς όταν από ένα άδειο εργοστάσιο με τέσσερις υπαλλήλους και μια ολοκληρωμένη ομάδα Formula 1 σε μόλις λίγο παραπάνω από δύο χρόνια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.